(VIDEO) Incident ispred rektorata u Novom Sadu: Povređeno dvoje studenata, odjeknula eksplozija

Dvoje studenata iz grupe STAV povređeni u ponedeljak rano ujutru ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu. Povod su ponovo bili izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.

Autor:  

Dunja Kovačević

|  

23.09.2024. 08:01 >> 10:52

(VIDEO) Incident ispred rektorata u Novom Sadu: Povređeno dvoje studenata, odjeknula eksplozija
Foto: Newsmax Balkans

Portparol novosadske Hitne pomoći dr Zoran Krulj je potvrdio za Newsmax Balkans da je dvoje studenata povređeno i da im je ukazana pomoć na licu mesta, a potom su prevezeni u Urgentni centar. Reč je o studentima Mili Pajić i Srđanu Đuriću.

On navodi je još jedna ženska osoba zbrinuta na licu mesta kao "stresogena reakcija".

Glasanje za Studentski parlament

U Rektoratu se održava glasanje za Studentski parlament Filozofskog fakulteta, međutim stav te ustanove o današnjem događaju nije saopšten.

Na zvaničnom instagram profilu Saveza studenata Filozofskog fakulteta pozivaju se studenti da pristupe glasanju.

Protest novosadske opozicije

Poslanik Pokreta slobodnih građana (PSG) u Skupštini Vojvodine Radivoje Jovović pozvao je građane i aktiviste da izađu na protest protiv nasilja nad studentima. 

Ispred Rektorata su predstavnici stranaka, odbornik u Skupštini grada Novog Sada Mladen Cvijetić i Miran Pogačar iz Bravo.

Takođe, Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od policije da pod hitno omogući svim studentima ulazak u zgradu Rektorata u Novom Sadu.

STAV pokušao ponovo da spreči glasanje

Studenti iz grupe STAV okupili su se rano u ponedeljak ispred Rektorata kako bi ponovo sprečili glasanje. Oko 5.30 sati bačena je neka vrsta eksplozivne naprave. 

Izbore su više puta blokirali studenti iz organizacije STAV koji tvrde da su izbori nelegitimni jer na njima nastupaju samo predstavnici liste Saveza studenata.

U novosadskoj policiji za Newsmax Balkans je rečeno da se radi na rasvetljavanju jutrošnjeg događaja ispred rektorata.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)