Lučić: Telekom Srbija će sve više ulaziti u koprodukciju sa najvećim igračima

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je u četvrtak da je prihod te kompanije od zemalja koje nisu Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora porastao za osam odsto.

Autor:  

Ivica Drobac

|  

26.09.2024. 18:30

Lučić: Telekom Srbija će sve više ulaziti u koprodukciju sa najvećim igračima
Foto: Newsmax Balkans

Govoreći na tradicionalnom panelu telekomunikacionih lidera regiona održanog u Privrednoj komori Srbije, Lučić je objasnio da je rad Telekoma Srbija u tim državama zasnovan na digitalnim platformama. 

Kako je rekao, taj prihod donose velike investicije koje je Telekom Srbija imao u sadržaj u prethodnom periodu, kao i da je strategija koju su ranije definisali dovela do njega.

Lučić je najavio da će Telekom Srbija i u narednom periodu investirati u sadržaj, kao i da će “sve više ulaziti u koprodukciju sa najvećim igračima”.

Prvi čovek Telekoma Srbija rekao je da će 5G mreža i veštačka inteligencija biti nosioci razvoja čitave budućnosti. Lučić je istakao da već sada veliki broj korisnika mobilne telefonije ima 5G telefone, kao i da će oni najviše biti zainteresovani za nove pakete sa većom količinom podataka, što će opravdati investiciju u 5G mrežu.

On je najavio da će Telekom Srbija “vrlo brzo” uvesti veštačku inteligenciju u kontakt centar te kompanije, kao i da će korisnici brže dobijati odgovore. Lučić je rekao da se uvođenje veštačke inteligencije u korisnički servis Telekoma Srbija može očekivati do kraja ove ili u prvom kvartalu 2025. godine.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)