Geodetska tehnička škola u Beogradu obeležila vek postojanja: Iznedrila 9.000 geodeta

Geodetska tehnička škola obeležila je 100 godina postojanja tokom kojih je obrazovala više od 9.000 geometara, a povodom jubileja predstavila je monografiju o školi pod naslovom "Naš prvi vek".

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

15.10.2024. 17:09 >> 15:52

Geodetska tehnička škola u Beogradu obeležila vek postojanja: Iznedrila 9.000 geodeta
Foto: Facebook/Geodetska tehnička škola Beograd

Značajan jubilej škola će proslavljati kroz veliki broj aktivnosti i događaja od 21. do 25. oktobra sa centralnim događajem koji će biti organizovan u Zvezdara teatru 22. oktobra kao svečana proslava povodom veka postojanja, saopštila je Geodetska tehnička škola.

Na sajtu škole objavljena je monografija "Naš prvi vek", koja je, kako se navodi u saopštenju sa mnogo ljubavi i pažnje priređena za ovu značajnu priliku, a moguće je pregledati je elektronskim putem. 

Monografija "Naš prvi vek" sastoji se od neizbrisivih tragova koji svedoče o nastanku u razvoju geodezije kao nauke i zanimanja geodeta i geometara.

Škola osnovana 1924.

U saopštenju se izražava zahvalnost mnogim prijateljima škole koji su omogućili da se odštampa monografija, svim saradnicima koji su pomogli u prikupljanju podataka, i naročito, timu nastavnika koji su monografiju napisali i priredili.

Geodetska tehnička škola osnovana je 1924. godine kao deo odseka Srednje tehničke škole u Beogradu pod nazivom "Geodetski odsek".

Potom je 1947. godine postala samostalna škola pod nazivom koji i danas nosi i ima jedan smer, geodetski tehničar - geometar čiji je posao premer zemljišta i unošenje tih podataka u planove, karte i zemljišne knjige.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)