Obeležen Dan BIA, Vučić: Nikad veći pritisak spoljnih službi da skrenu put Srbije sa našeg smera

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) obeležava 125. godišnjicu od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove, a najviši rukovodioci agencije položili su vence na spomenike prvim načelnicima i osnivačima. Venac je položio i predsednik Aleksandar Vučić u holu BIA.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

Izvor: Tanjug   |  

17.10.2024. 12:00

Obeležen Dan BIA, Vučić: Nikad veći pritisak spoljnih službi da skrenu put Srbije sa našeg smera
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je izjavio da nikada nije bio veći unutrašnji pritisak različitih spoljnih službi, koje žele da skrenu put Srbije i naglasio da je "put Srbije" jedini dobar put.  

"Zato što su svi igrači različitih službi zapadnih i istočnih pritisnuti da ostvare rezultate, koje spoljne strane službe od njih traže. Za mene je gotovo nemoguće da izdržim taj pritisak. To je na dnevnom nivou mojih kolega i prijatelja, i sa jedne i sa druge strane. Želeći da skrenu put Srbije negde drugo ili kako oni to smatraju u pravom smeru, a taj pravi smer je ili ovamo, ili onamo, a nikako ono što smo mi uz podršku naroda zacrtali, a to je srpski smer", naglasio je Vučić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik je poručio da je za nas samo "put Srbije" dobar put i ono što smo zacrtali, a to je naša samostalnost, naša slobodarska politika i ono što treba da donese progres našoj zemlji, a ne nekim drugim zemljama.

"Čestitajući vam veliki jubilej od 125 godina, to je izuzetna stvar i pokazatelj značaja Bezbednosne agencije, ma kako da se ona zvala. Danas živimo u vremenu velikih izazova. I uvek, i u agenciji, i u MUP-u, svuda, gde ima i oružja, informacija i novca, uvek je bilo i biće različitih igara moći, različitih ogovaranja, podmetanja i svega. Ali ono zbog čega sam ponosan na agenciju i na sve vas, to je da ste uvek, na početku i na kraju, bili u svojoj Srbiji kad god je to bilo teško, branili njenu slobodu, njenu državnost, njen integritet i borili se protiv svih onih koji su hteli zemlju da nam unište", rekao je Vučić.

Vučiću Zlatna medalja za zasluge

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Vladimir Orlić uručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jubilarnu Zlatnu madalju za zasluge prvog stepena.

Kaže da je kada je polagao u BIA venac na mestu gde se obeležava stradanje njenih pripadnika od pre 25 godina osetio stid, zbog toga što ih nismo snažnije i jače u prethodnom periodu štitili.

"Što smo stavljali maramu na oči, ćutali i stideli se svih njihovih poduhvata i podviga, koje su u ime i za račun otadžbine izvodili u prošlosti. Počeo sam nešto drugačije da bih vam rekao koliko je vaše jedinstvo za nas danas najvažnije. Kad se nalazite na mestu predsednika vlade ili predsednika države, nema nikakve sumnje da ste izloženi različitim pritiscima, to vam je posao i tu nema kuknjave. Nemojte da igrate veliku utakmicu ako mislite da ćete da igrate bez pritiska. Nemojte da vodite zemlju ako mislite da ćete da je vodite bez pritiska", naveo je Vučić.

Odata pošta Leki Rankoviću i Krcunu

Direktor BIA Vladimir Orlić je, u pratnji visokih rukovodilaca Agencije, odao poštu i položio vence na spomenike Aleksandru Leki Rankoviću i Slobodanu Peneziću Krcunu u Aleji narodnih heroja, prvim načelnicima Odeljenja za zaštitu naroda (OZNA) za Jugoslaviju i za Srbiju i prvim antifašističkim ministrima unutrašnjih poslova, saopšteno je iz BIA.

Zamenik direktora BIA Tomislav Radovanović, je u pratnji najviših rukovodilaca Agencije, položio venac na spomenik prvom načelniku Odeljenja za poverljive policijske poslove Jovanu S. Milovanoviću na Topčiderskom groblju.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)