Poruke državnih zvaničnika povodom smrti Rade Đuričin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće zbog smrti glumice Radojke Rade Đuričin. Od čuvene glumice oprostili su se predsednik i potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i Ivica Dačić, kao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Izvor: Tanjug   |  

04.09.2024. 15:41

Poruke državnih zvaničnika povodom smrti Rade Đuričin
Tanjug/Rade Prelić

''Sa tugom sam primio vest o smrti Rade Đuričin, jedne od poslednjih glumačkih heroina zlatne generacije filmske i pozorišne umetnosti našeg podneblja. Njen umetnički pečat će se pamtiti, kao i nemerljiv doprinos kulturi u koju je utkala svoje uloge. Neka počiva u miru'', napisao je Vučić na zvaničnom nalogu na mreži Iks.

Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, preminula je u Beogradu. 

Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević uputio je izraze najdubljeg saučešća porodicama, prijateljima i poštovaocima Rade Đuričin, kao i legendarnog muzičara Borislava Bore Đorđevića.

"Danas je veoma tužan dan, jer su nas napustile dve istinske legende, čiju će umetnost i dela pamtiti generacije. Svojim umetničkim bravurama, Bora svojim pesmama i poezijom, Rada svojom glumom, a oboje velikim patriotizmom i ljubavlju prema svojoj zemlji, ostavili su neizbrisiv trag u dušama svih nas. Neka im je večna slava!", rekao je premijer Vučević, a navodi se u saopštenju Vlade. 

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je izraze najdubljeg saučešća porodici Rade Đuričin povodom smrti glumice, koja je, kako je rekao, svojim talentom ostavila neizbrisiv trag, kako na srpskoj umetničkoj sceni, tako i u srcima publike.

"Povodom smrti naše drage Rade Đuričin, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća. Njena posvećenost i doprinos umetnosti ostaće nezaboravni. Radin talenat i umeće da prenese emocije i dubinu likova koje je tumačila inspirisali su mnoge", poručio je Dačić, navodi se u saopštenju MUP-a.

Tanjug/Srna/Borislav Zdrinja

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom smrti glumice Rade Đuričin, uputio je telegram saučešća njenoj porodici i Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

"Sa žaljenjem sam primio vest o smrti Rade Đuričin, jedne od najboljih srpskih i jugoslovenskih glumica o čijem talentu najbolje svedoče brojna glumačka i društvena priznanja", naveo je Dodik. Rada je, poručio je, ostavila dubok trag u svetu pozorišta svojim izuzetnim talentom i posvećenošću umetnosti. "Njen rad i njen duh ostaće u sećanju svih koji su imali čast da je poznaju i sarađuju s njom. Ovom prilikom želim da u ime građana Republike Srpske i svoje ime, izrazim najdublje saučešće njenoj porodici, članovima Jugoslovenskog dramskog pozorišta i svima onima koji su je voleli i poštovali”, naveo je Dodik, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Komentari (0)