Megatrendu vraćena dozvola za rad

Ministarstvo prosvete poništilo je rešenje o oduzimanju dozvole za rad visokoškolskoj ustanovi Univerzitet Megatrend i Visokoj školi modernog biznisa pošto je uvidom u naknadno dostavljenu dokumentaciju uočen proceduralni propust.

Izvor: Newsmax Balkans   |  

14.09.2024. 10:45

Megatrendu vraćena dozvola za rad
Foto: Milena Đorđević Mića Jovanović, vlasnik Univerziteta Megatrend

“Na osnovu člana 183 stav 3 Zakona o opštem upravnom postupku doneto je Rešenje o poništavanju Rešenja o oduzimanju Dozvole za rad Megatrend Univerzitetu u Bulevaru oslobođenja 215”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Rešenje o oduzimanju dozvole Megatrendu doneto je na osnovu dopisa Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju.

Naime, ovo telo je ranije obavestilo Ministarstvo da se odbacuje zahtev Megatrenda za novu redovnu akreditaciju, pa je toj visokoškolskoj ustanovi oduzeta dozvola za rad  26. avgusta na osnovu člana 53 stav 6 i 7 Zakona o visokom obrazovanju.

Ministarstvo je, međutim, uvidom u naknadno dostavljenu dokumentaciju uočilo proceduralni propust i donelo novo rešenje.

Ministarstvo prosvete je poništilo i rešenje o oduzimanju dozvole za rad Visokoj školi modernog biznisa, na adresi Terazije 27.

Komentari (0)