Kros u Gračanici "Nije frka, može trka": Slika zajedništva, sloge i jedinstva

Više od sto takmičara učestvovalo je u na drugom po redu krosu u Gračanici pod sloganom "Nije frka, može trka". Pobednik u starijoj grupi Sava Đekić poklonio je novčanu nagradu od 100 evra četvorogodišnjem sugrađaninu Tadiji Veliću koji boluje od karcinoma.

Autor:  

Siniša Kostić

|  

20.09.2024. 16:29

Kros u Gračanici "Nije frka, može trka": Slika zajedništva, sloge i jedinstva
Newsmax Balkans

Na stazi dugoj 500 metara za mlađu i 800 metara za stariju grupu održan je kros u Gračanici pod nazivom "Nije frka, može trka". U kategoriji do 14 godina prvi na cilj stigao je Luka Đekić iz Gračanice, drugo mesto zauzeo je Jusuf Salijević, a treće Branislav Đekić. U starijoj grupi pobedio je Sava Đekić iz Lapljeg Sela, drugi je na cilj stigao Damjan Josifović, a treći Strahinja Dimić.

Luka Đekić je kazao da je očekivao prvo mesto jer se za gračanički kros pripremao.

"Pripremao sam se, nije mi bilo teško da trčim", rekao je Luka.

Sava Đekić je naveo da se nije posebno pripremao jer, kako kaže, svakodnevno trenira.

"Danas sam trčao za malog Tadiju Velića iz Gračanice, kome ću donirati novac od nagrade", poručio je Sava.

Predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić je podsetila da je trka organizovana uoči Male Gospojine, koju Opština Gračanica obeležava kao svoj dan.

"Odziv je bio dobar, to me raduje. Smatram da su naši sugrađani prepoznali važnost i značaj održavanja ovakvih sportskih, kulturnih i rekreativnih događaja, koji promovišu sportski i takmičarski duh, zdravlje i prijateljstvo, druženje, zajedništvo. To je ono što nam u ovim trenucima baš treba. Poslali smo jednu lepu sliku iz naše Gračanice, sliku zajedništva, sloge i jednistva", kazala je Šubarić.

U toku je humanitarna akcija za Tadiju Velića iz Gračanice, kome je pre godinu dana dijagnostikovan karcinom nadbubrežne žlezde u četvrtom stadijumu. Tadiji je pomoć potrebna jer mu se nakon 14 ciklusa hemoterapije bolest tokom dva meseca vratila u još težem obliku i napala njegovu koštanu srž. Trka je održana u okviru manifestacije Kulturno-zabavno leto.

Komentari (0)