"Masakr ću da napravim, kakav Ribnikar": Tužilaštvo predložilo kaznu zatvora za nasilnika koji je pretio majci

Muškarac B. P. (35) pijan je pretio majci vatrenim oružjem, potom je odgurnuo i najavljivao da će napraviti "masakr", zbog čega je tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv njega.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

09.10.2024. 19:51

"Masakr ću da napravim, kakav Ribnikar": Tužilaštvo predložilo kaznu zatvora za nasilnika koji je pretio majci
Envato

Naime, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Trećem osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv okrivljenog B. P. (35) zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo Nasilje u porodici iz člana 194. stav 1. Krivičnog zakonika na štetu svoje majke, a o čijem hapšenju je javnost već obaveštena, saopšteno je iz suda.

Okrivljenom se stavlja na teret da je 10. septembra u kasnim večernjim časovima u Beogradu, u alkoholisanom stanju pod dejstvom 2,34 promila alkohola u organizmu, nakon kraće svađe odgurnuo majiku, pa je uplašena za svoju bezbednost pobegla u stan kod komšija.

Nakon toga je sina prijavila policiji, a on je majci putem Vibera slao poruke "Samo nestani; Hvala Bogu i ovom momku; Veliko ću zlo napraviti; Kakav Ribnikar i škole; Sad ću masakr napraviti", pa je na svom Fejsbuk profilu postavio svoju sliku na kojoj drži vatreno oružje i brzo uklonio, što je kod oštećene izazvalo veliku uznemirenost i osećaj ugroženosti i spokojstva.

Javni tužilac je predložio sudu da okrivljenom izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, da mu izrekne meru bezbednosti zabrane prilaženja i komunikacije sa oštećenom iz čl. 89a Krivičnog zakonika u trajanju od tri godine i da mu produži pritvor u kojem se okrivljeni nalazi, navedeno je u saopštenju.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)