Nastavlja se svedočenje dečaka koji je počinio masovno ubistvo u "Ribnikaru": Ispituju ga roditelji ubijene dece

Dečak K. K. (14) koji je počinio masovno ubistvo u OŠ Vladislav Ribnikar, doveden je danas u Specijalni sud gde bi trebalo da nastavi svedočenje u sudskom procesu protiv svojih roditelja Miljane i Vladimira Kecamanovića.

Izvor: Tanjug   |  

17.10.2024. 09:57

Nastavlja se svedočenje dečaka koji je počinio masovno ubistvo u "Ribnikaru": Ispituju ga roditelji ubijene dece
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Dečak je dovezen vozilom saniteta u pratnji policijskih marica i biće ispitan u svojstvu svedoka.

Maloletnika su 8. oktobra ispitivali tužilaštvo i punomoćnici, a postavljanje pitanja su počeli i oštećeni.

Suđenje je zatvoreno za javnost zbog zaštite maloletnih oštećenih.

Ispred tužilaštva će biti prisutna dva tužioca i Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović.

Punomoćnik oštećenih Ognjen Božović je uoči suđenja novinarima rekao da bi danas trebalo da se nastavi ispitivanje maloletnog K.K i izrazio nadu da će se razumeti kako je došlo do 3. maja, odnosno koje su bile pobude.

On je ocenio da ovo suđenje ide u pravcu ka osuđujućoj presudi i dodao da iskaz K.K. nije presudan, ali jeste značajan.

Božović je dodao da je on od početka bio za to da suđenje bude otvoreno za javnost, ali i da curenje informacija iz ovog postupka otežava rad i dodatno traumatizuje žrtve.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza.

Podsećamo, K. K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je 3. maja u školi iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. K. K. ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio deset osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)