(VIDEO) Španska policija objavila snimak hapšenja Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara

Policija u Španiji objavila je video-snimak hapšenja Nikole Vušovića Džonija, organizatora organizovane kriminalne grupe "Vračarci", za kojim je raspisano više Interpolovih poternica u nekoliko zemalja Evropske unije.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

19.10.2024. 16:33

(VIDEO) Španska policija objavila snimak hapšenja Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara
Prinscreen: Twitter/Policia Nacional

Španska policija je na društvenoj mreži Iks, uz objavljen snimak, navela da Nikolu Vušovića Džonija zbog sumnje na ubistva gone vlasti u Srbiji, Crnoj Gori i Nemačkoj, te da su Hrvatska i Austrija izdale nalog za njegovo hapšenje, kao i da mu preti doživotna kazna zatvora.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je u petak da je Vušović u Srbiji osumnjičen za izvršenja tri krivična dela teško ubistvo, kao i  četiri krivična dela teško ubistvo u pokušaju.

"Nikola Vušović Džoni uhapšen je u Barseloni u koordinisanoj akciji UKP i španske policije po našoj Interpolovoj poternici", izjavio je Dačić.

Protiv Vušovića se vodi krivični postupak pred Posebnim odeljenjem Višeg suda za organizovani kriminl povodom optužbi da je zajedno sa navodnim vođom "kavčana" Radojem Zvicerom, organizovao kriminalnu grupu. 

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)