Ubistvo dečaka u Niškoj Banji: Roditeljima počinioca preti 12 godina zatvora

Petog oktobra 2023. trinaestogodišnji M. M. je u kući u Niškoj Banji sa 37 uboda nožem ubio svog druga, Andreja Simića. Tek 10 meseci nakon ubistva istražni postupak pomerio se sa "mrtve tačke", kaže za Newsmax Balkans otac ubijenog dečaka Mića Simić.

Autor:  

Milena Antić

|  

18.09.2024. 10:51

Ubistvo dečaka u Niškoj Banji: Roditeljima počinioca preti 12 godina zatvora
Foto: Milena Antić Ubijeni dečak Andrej Simić

Supruga i on su tek u julu ove godine dobili status oštećenih, u postupku koji se vodi protiv roditelja dečaka koji je počinio ubistvo, za zlostavljanje i zanemarivanje deteta. Do tada, imali su samo status - svedoka.

Foto: Milena AntićOtac ubijenog dečaka Mića Simić

Maloletni M. M, koji je potegao nož, u tom postupku imao je status - oštećenog, jer je delo počinio sa 13 godina, pa po zakonu, nije krivično odgovoran.

Iz Osnovnog tužilaštva u Nišu, gde je postupak pokrenut, predmet je nedavno prebačen u Više javno tužilaštvo. Kako je saopšteno, "pošto su sprovedene dokazne radnje, a zbog mogućnosti da su se u radnjama stekla obeležja drugog krivičnog dela, predmet je upućen na uvid Višem javnom tužilaštvu". 

"Više javno tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv M. M. M. i M. M. iz Niške Banje, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti u saizvršilaštvu", navedeno je.

Za ovo krivično delo, zaprećena kazna je do 12 godina zatvora, dok je za prethodno delo, koje im se prvobitno stavljalo na teret, maksimalna kazna bila tri godine zatvora.

Foto: Milena AntićMajka ubijenog dečaka Sanja Simić

Roditelji ubijenog Andreja Simića, Sanja i Mića, još uvek čekaju pravdu za svog jedinca. Nadaju se da će sud sada biti ekspeditivniji jer se, kako kaže otac, u poslednjih mesec dana uradilo dosta toga, za razliku od prvih deset meseci.

Prvi put, oni će u Višem javnom tužilaštvu biti saslušani 26. septembra. U međuvremenu, pokrenuli su i privatnu tužbu protiv roditelja dečaka M. M.

Podsećamo, ubistvo se dogodilo 5. oktobra 2023. godine, u kući maloletnog M. M. Istraga je pokazala da je Andrej Simić ubijen sa 37 uboda nožem.

Komentari (0)