MUP Zaječar: Rasvetljeno ubistvo kod Boljevca, osumnjičeni uhapšen

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, rasvetlili teško ubistvo i uhapsili osumnjičenog D. B. (1978) iz okoline Boljevca.

Autor:  

V. B.

|  

18.09.2024. 12:45

MUP Zaječar: Rasvetljeno ubistvo kod Boljevca, osumnjičeni uhapšen
Foto: Newsmax Balkans

Kako se sumnja, on je u noći između 8. i 9. septembra razbio staklo na vratima kuće S. B. (1934) u selu Bogovina, a potom ušao unutra i naneo mu povrede u predelu glave i tela, od kojih je napadnuti muškarac preminuo. Policajci su na licu mesta zatekli telo žrtve vezanih ruku i nogu, saopšteno je iz MUP.

Policija je izuzela tragove sa lica mesta na osnovu kojih je identifikovan D. B. iz sela Podgorac, osumnjičen za ovo krivično delo. Nakon intenzivne potrage i operativnog rada, policija ga je pronašla i uhapsila.

Hapšenjem D. B. rasvetljeno je i razbojništvo koje je, kako se sumnja, počinio 9. avgusta kada je ušao u jedno domaćinstvo u Podgorci i, uz pretnju pištoljem, oteo oko 20.000 dinara od 36-godišnje žene, pa će protiv njega, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, biti podneta krivična prijava. 

"Osumnjičenom je, po nalogu višeg javnog tužioca u Zaječaru, određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden ovom tužilaštvu", rekao je ministar Dačić.

Komentari (0)