Vučić iz Njujorka: Govoriću na Generalnoj skupštini kao 12. ili 13. govornik, imamo dobar slot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da će u utorak govoriti na Generalnoj skupštini UN među prvih 12 ili 13 govornika i ocenio da je tada najveća pažnja slušalaca.

Izvor: Tanjug   |  

23.09.2024. 18:26

Vučić iz Njujorka: Govoriću na Generalnoj skupštini kao 12. ili 13. govornik, imamo dobar slot
Foto: Printscreen/Tanjug video

"Imamo dobar slot. Prvo govori Lula (da Silva), predsednik Brazila, zatim po pravilu ovde drugi govori predsednik Amerike. Erdogan je, mislim, treći i to je nekako dogovoreno. Mi smo u prvih 12, 13, što znači dva sata posle njih, kada je i najveća pažnja", rekao je Vučić.

Dodao je da ćemo tako videti i šta će i koliko da govore oni koji budu pre njega držali govor.

"Onda govorimo mi, mi smo već tri puta menjali sve i jutros i sinoć, tako da do sutra ćemo konačnu verziju da sastavimo i onda nastavljamo sa brojnim bilateralnim susretima", rekao je Vučić.

Predsednik Kipra Hristodulidis zainteresovan za rešavanje problema na KiM

Vučić je rekao da je sa predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidisom razgovarao o dobroj saradnji, kao i da je on bio posebno zainteresovan za rešavanje problema u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija.

On je novinarima u Njujorku rekao da je sa kiparskim kolegom razgovarao o evropskom putu, saradnji - od vojno tehničke do svih drugih i da očekuje da koristimo zajedno prostorije naših ambasada da bi obe zemlje "pokrile" što više država.

Filip Moris ulaže 100 miliona evra u Srbiju

"Sa Filipom Morisom sam imao ekonomske teme, uložiće 100 miliona evra u Srbiju, to je ogromna stvar za nas. Ulažu u Nišu, a nastaviće sa ulaganjima i unapređivaćemo saradnju. Proizvodiće bezdimene cigarete, to je nešto novo, ne razumem se u to, moje je da brinem o ekonomiji koja će dovesti do novih zapošljavanja i investicija", rekao je Vučić.

On je rekao i da je sa kenijskim predstavnikom takođe razgovarao i da očekuje i njegovu posetu, koja će sigurno doprineti boljoj saradnji.

"Razgovarao sam i sa (turskim predsednikom Tajipom) Erdoganom. Bio je sadržajan razgovor, nismo saglasni oko KiM. Očekujemo važnu posetu narednih meseci, imamo mnogo zajedničkih interesa i trebalo bi sve probleme u dobrom duhu da rešavamo", rekao je Vučić.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)