Momirović u Berlinu: Blokada trgovine srpskim proizvodima na KiM hitno da prestane

Ključne teme za nas u Berlinu bile su zabrana trgovine srpskim proizvodima u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija i blokada CEFTA sporazuma, koja traje više od dve godine, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon ministarskog zasedanja u okviru Berlinskog procesa.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

24.09.2024. 19:58

Momirović u Berlinu: Blokada trgovine srpskim proizvodima na KiM hitno da prestane
Foto: Ministarstvo trgovine

Ministar trgovine Tomislav Momirović je, nakon ministarskog zasedanja u okviru Berlinskog procesa, ocenio da blokada trgovine srpskim proizvodima na Kosovu i Metohiju mora biti zaustavljena jednom za svagda i istakao da očekuje konkretne korake i rešenja koja će trajno obezbediti poštovanje srpskih prava i slobodan protok robe.

Momirović je podsetio da su ključne teme za Srbiju već više od dve godine bile zabrana trgovine srpskim proizvodima i blokada CEFTA sporazuma, što ne samo da potkopava ekonomske tokove, već i direktno destabilizuje čitav region, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

"Tokom teških razgovora, koji su vođeni danas u Berlinu, podsetio sam sagovornike, između ostalog, i da su konstantni pritisci na naše stanovništvo u južnoj pokrajini neprihvatljivi, kao i da ovo pitanje više ne sme biti zanemareno", rekao je Momirović.

On je istakao da Srbija konačno vidi jasne znake razumevanja kod nemačkih zvaničnika posebno vicekancelara i ministra ekonomije Roberta Habeka, kao i predstavnika Evropske unije.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)