Aleksić (NPS): Na greškama treba učiti, ali gledati u budućnost

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić rekao je na tribini u Gornjem Milanovcu da je u Srbiji aktuelni režim prepoznao sve slabe tačke još Miloševićeve vladavine, a onda su posle 2000. godine ponovo analizirali šta treba uraditi da bi se uspostavila sadašnja situacija.

Izvor: Newsmax Balkans   |  

26.09.2024. 23:35

Aleksić (NPS): Na greškama treba učiti, ali gledati u budućnost
Newsmax Balkans

"Uradili su nekoliko stvari. Prva stvar je što su 2014. godine doneli set medijskih zakona, sproveli tzv. privatizaciju medija, stavili sve bitne medije pod svoju kontrolu i počeli da prave narativ i kreiraju svest u društvu. Učinili su sve da rasture političke stranke i naprave gomilu malih, upirući prstom u sve ljude koji su protiv njih", rekao je predsednik NPS i narodni poslanik Miroslav Aleksić na tribini nedeljnika Vreme "Pravda za politiku" u Gornjem Milanovcu. 

Aleksić ističe da su nakon svega toga počeli da prave narativ da je politika loša, kao i da se svi koji se bave politikom loši, osim njih, kako bi građanima ogadili tu temu, ali i svakom čoveku koji je nezadovoljan i dodaje da smo danas država bez institucija, u kojoj nema vladavine prava, policije, sudstva, tužilaštva, kazni i pravde, saopštilo je NPS. 

"Naša obaveza je da se tome suprotstavimo"

"Kada u državi nemate pravdu i institucije tada grupa pojedinaca koja danas upravlja Srbijom može da radi šta hoće. U takvom stanju moramo pokazati zrelost i svest kao društvo i nacija. Naša je obaveza da se suprotstavimo svemu što se dešava, jer to ozbiljno ugrožava našu budućnost i perspektivu naše zemlje" dodao je Aleksić. 

On naglašava da su grupe građana proizvod ovakvog stanja u društvu koje ne stoje sa strane i žele nešto da promene u svojim sredinama i dodaje da tamo gde ne postoje nema ih jer država sistematski sve rastura, navodi se u saopštenju. 

Newsmax Balkans

Aleksić kaže da je siguran da u BIA postoji bar jedna kancelarija za svaku opozicionu stranku. 

Prema njegovim rečima, i dan danas živi u Trsteniku sa svojom porodicom i u politiku nije ušao da bi se zaposlio ili izvršio neki svoj interes, već zbog toga što u njegovom selu, u kome mu i sada žive roditelji i brat, nije bilo vode tokom leta, pa se u MZ kandidovao kako bi rešio taj problem. 

Politika odlučuje o svemu

"Bez politike ne može da se reši ništa. Politika odlučuje i kolika će biti cena goriva, kakve će biti plate u prosveti, da li ćemo graditi stadion ili pomagati siromašne, ali i da li će se otvoriti rudnik litijuma u Jadru", dodao je Aleksić. 

Aleksić ističe da su mladi pokretači i predmet opstrukcije i da svi zajedno treba da učinimo da se negativna nota i konotacija sa "odvratnih političara opozicije" skine i dodaje da je u današnje vreme hrabrost biti opozicioni političar, kao i da zajedno sa svojim porodicama prolaze ozbiljnu golgotu, a samo je pitanje vremena kada će neko da strada, kao što je Oliver Ivanović, navodi se u saopštenju. 

"Ne može jedan čovek da bude kandidat za sve. Treba oduzeti moć političkim liderima i prebaciti je u ruke građana. To bi bilo blagotvorno za državu i društvo. Svi smo deo zajedničkog fronta i otpora, ali i odgovorni za ovakvo stanje u državi i na nama je da se potrudimo da uradimo sve da iz njega izađemo", dodao je Aleksić. 

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)