Lajčak sa američkim zvaničnicima i Kurtijem o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je u petak razgovarao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O'Brajanom i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

27.09.2024. 21:54

Lajčak sa američkim zvaničnicima i Kurtijem o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Lajčak je na platformi Iks naveo da se priključio sastanku dvojice američkih zvaničnika sa premijerom prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem kako bi razmotrili napredak u odnosima Beograda i Prištine.

"Složili smo se da nema alternative brzoj implementaciji Sporazuma o putu normalizacije odnosa Beograda i Prištine", napisao je Lajčak.

On je saopštio i da je imao "veoma koristan sastanak" u Njujorku sa generalnom sekretarkom Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlindom Bregu o dinamici u regionu.

"Hvala Majlinda Bregu na održavanju dobre tradicije sastanka na marginama multilateralnih događaja. Još jedan veoma koristan razgovor o dinamici u regionu", naveo je Lajčak na društvenoj mreži Iks.

Na Iksu se oglasila i Bregu, koja je napisala da je razgovarala sa Lajčakom o potencijalu regiona, aktuelnim izazovima i značaju saradnje

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)