Erdogan stigao u Beograd, dočekao ga Vučić na aerodromu "Nikola Tesla": "Prilika za jačanje saradnje"

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je u Beograd, gde ga je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug   |  

10.10.2024. 19:59

Erdogan stigao u Beograd, dočekao ga Vučić na aerodromu "Nikola Tesla": "Prilika za jačanje saradnje"
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Vučić će biti domaćin predsedniku Erdoganu tokom njegove zvanične posete Beogradu, koja će trajati dva dana.

Vučić je istakao da je poseta turskog predsednika nova prilika za jačanje prijateljskih odnosa i saradnje dve zemlje. Nakon što je dočekao turskog kolegu, Vučić mu je poželeo dobrodošlicu u Srbiju.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

"Dobrodošli u Srbiju, dragi prijatelju Erdogane. Vaša ponovna poseta je još jedna prilika za dalje jačanje naših prijateljskih odnosa i saradnje. Verujem da ćemo tokom vašeg boravka u Beogradu zajedno raditi na unapređenju ekonomskih, kulturnih i političkih veza između naših zemalja", napisao je Vučić na svom nalogu na mreži Instagram.

Prema programu posete, u petak u 11.00 sati biće priređena ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, a zatim u 11.20 sledi sastanak dvojice predsednika.

U 12.05 biće održana četvrta sednica Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije i Republike Turske predvođena predsednicima Vučićem i Erdoganom.

Ceremonija potpisivanja sporazuma uz prisustvo dvojice predsednika biće održana u 13 sati, a potom su u 13.10 predviđene izjave za medije predsednika Srbije i Turske. U hotelu Hajat u 16 časova biće organizovan poslovni forum Srbija-Turska, a učestvovaće i predsednici Vučić i Erdogan.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)