Opozicioni poslanici kažnjeni umanjenjem plata: Skupštinski odbor usvojio ostavku Zagrađanina

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije usvojio je ostavku poslanika Socijalističke partije Srbije Vladimira Zagrađanina jer je imenivan na funkciju državnog sekretara MUP, a doneo je i odluke o kažnjavanju opozicionih poslanika umanjenjem plata.

Izvor: Tanjug   |  

16.10.2024. 21:22

Opozicioni poslanici kažnjeni umanjenjem plata: Skupštinski odbor usvojio ostavku Zagrađanina
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Članovi Odbora odlučili su da poslanici Zdravko Ponoš, Aleksandar Jovanović, Miloš Parandilović i Jelena Pavlović budu kažnjeni odbijanjem 10 odsto od poslaničke plate zbog izricanja opomene na jednoj od prethodnih sednica, a da se poslaniku Srđanu Milivojeviću iz istog razloga od plate odbije 20 odsto.

Foto: ATAImages/R.Z.Vladimir Zagrađanin

Na sednici je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović obrazložio zahtev te institucije da zasnuje radni odnos sa još ljudi, na neodređeno vreme u ovoj godini, što je odbor usvojio.

Doneta je odluka da se zasnuje radni odnos na neodređeno vreme sa 13 novih zaposlenih.

U ime Komisije za kontrolu državne pomoći, članica Saveta Dragica Jorgović obrazložila je zahtev te komisije za zasnivanje radnog odnosa sa novim licima, što je odbor prihvatio, te će šest osoba zasnovati radni odnos u ovoj godini.

Sednicom je predsedavao predsednik Odbora Milenko Jovanov, a prisustvovali su poslanici Marko Milošević, Jelena Milošević, Đorđe Komlenski, Goran Milić, Igor Jakšić, Stefan Janjić, Branimir Jovanović, Olja Petrović, Dane Stanojčić, Aleksandar Jugović, prof. dr Miloljub Albijanić, Branko Lukić i Stefan Kitanović.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)