Kosovska policija: Zatvorene nelegalne opštine, zaplenjena dokumenta

Kosovska policija saopštila da je okončala akciju na severu koja je imala za cilj prekid rada nelegalnih aktivnosti i zatvaranje pet objekata nelegalnih opština na severu Kosova.

Izvor: Kosovo online   |  

30.08.2024. 21:23

Kosovska policija: Zatvorene nelegalne opštine, zaplenjena dokumenta
Kosovo online

U saopštenju se navodi da su zatvorene "nelegalna opština Mitrovica, nelegalna opština Zvečan, nelegalna opština Zubin Potok i nelegalna opština Leposavić, kao i kosovsko-mitrovački upravni okrug".

"Kao materijalni dokazi, zaplenjena je dokumentacija, tehnološka oprema i relevantni dokazi povezani sa nedozvoljenim radnjama koje su vršene od strane nelegalnih struktura  u ovim objektima", dodaje se u saopštenju.

Tanjug

Takođe, policija je tokom obavljanja dužnosti u odvojenoj operaciji u pratećim objektima bolnice u Mitrovici, prilikom kontrole pronašla i zaplenila jednu vojnu jaknu, jednu torbu, nekoliko metaka sa okvirima, dva noža i futrole za lovačko oružje.

"Celokupna policijska akcija sprovedena je u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima i završena je u večernjim časovima bez incidenata ili slučaja za izdvajanje, dok će dalje istražne radnje biti nastavljene od strane relevantnih policijskih jedinica po ovlašćenju nadležnog tužilaštva. Održavanje javnog reda i bezbednosti, sprovođenje odluka institucija i zakona na profesionalan, efektivan i efikasan način, kao i pružanje bezbednosti svim građanima bez razlike, ostaje stalna dužnost i posvećenost policije Kosova", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)