Institucije na severu KiM i dalje blokirane, radnicima onemogućeno da rade

Radnici zaposleni u institucijama Republike Srbije u Kosovskom Mitrovici ni danas nisu uspeli da odu na svoja radna mesta pošto su ih u toj nameri sprečili pripadnici kosovske policije, koji i dalje blokiraju prilaz objektima u koje su u petak upali i nasillno ih zatvorili.

Izvor: Tanjug   |  

03.09.2024. 09:30

Institucije na severu KiM i dalje blokirane, radnicima onemogućeno da rade
Tanjug

Srbi su se i ovoga jutra okupili ispred svoje opstine u Kosovskoj Mitrovici zahtevajući da ih kosovska policija koja je blokirala opštinu u petak, pusti na njihova radna mesta.

Više stotina Srba okupilo se u 7.30 ispred opštine, tražeći da im se omogući da rade i svojim sugrađanima bez obzira na nacionalnost pružaju osnovne životne usluge. Oni su poručili da će uprkos svemu ostati na svojim ognjištima i da ih niko neće proterati.

 "Svakodnevno smo bili otvoreni za prijem građana"

Saša Petrović iz Kosovske Mitrovice kaže da 17 godina radi u opštinskoj upravi, a da od juče ne može da uđe u kancelariju da obavlja svoj redovan posao.

"Mi smo servis građana, opštinska uprava koja postoji od 1945. godine, a posle rata i za vreme rata nije prestala da radi i 25 godina nakon rata nije prestala da radi. Do petka smo pružali usluge bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost građana i nismo kršili ni jedan propis", rekao je on.

Jedna od okupljenih je i radnica Opštine Kosovska Mitrovica Vesna Savić koja je rekla da 35 godina radi u javnom servisu građana. 

Tanjug

"Došla sam danas kao i moje kolege da uđemo i služimo ovom narodu zašta smo plaćeni", naglasila je ona.

Podsećamo, kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad. U nedelju su prištinske institucije postavile trojezične natpise na kojima su istaknuta kosovska obeležja.

Komentari (0)