Vučić primio akreditivna pisma pet ambasadora u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma petoro novoimenovanih ambasadora u Srbiji.

Izvor: Tanjug   |  

03.09.2024. 13:08

Vučić primio akreditivna pisma pet ambasadora u Srbiji
Tanjug/Jadranka Ilić

Vučić je u Palati Srbija primio akreditivna pisma ambasadorke Konfederacije Švajcarske An Lugon Mulan, ambasadorke Države Izrael Avivit Bar-Ilan, ambasadorke Kraljevine Švedske Šarlot Samelin, a akreditive su predsedniku predali predali i ambasadorka Kraljevine Danske Pernile Deler Kardel i ambasador Republike Češke Jan Bondi.

Prilikom primanja akreditivnog pisma nove ambasadorke Švajcarske Konfederacije u Srbiji An Lugon-Mulen Vučić je istakao da je članstvo u EU strateško opredeljenje naše zemlje, a pitanje Kosova i Metohije od najvišeg nacionalnog značaja.

"Poželeo sam dobrodošlicu novoj ambasadorki Švajcarske An Lugon-Mulen i uspeh u radu tokom mandata u Srbiji. Tokom sastanka smo razgovarali o ekonomskim odnosima Srbije i Švajcarske, a ja sam izrazio zahvalnost na podršci koju Švajcarska pruža našoj zemlji u oblasti razvojne saradnje koja se uspešno odvija duže od 30 godina", napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.

Tanjug/Jadranka Ilić

Srdačnu dobrodošlicu Vučić je poželeo i novoimenovanoj ambasadorki Države Izrael Avivit Bar-Ilan i poželeo joj uspeh u diplomatskoj misiji učvršćivanja odnosa i širenja saradnje između naše dve zemlje.

“Švedska je jedan od najznačajnijih skandinavskih partnera naše zemlje”, poručio je Vučić prilikom primanja akreditiva ambasadorke Kraljevine Švedske u Beogradu Šarlote Samelin.

Predsednik je primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Kraljevine Danske Pernile Deler Kardel i novoizabranog ambasadora Češke Republike Jana Bondija kome je poručio da Srbija ceni podršku Češke procesu proširenja Evropske unije.

Komentari (0)