Predstavljanjem novog murala otvorena fabrika kulture "Art Mill" u Silosima

Predstavljanjem murala francusko - španskog umetnika Adriana Mansoa označen je početak rada nove fabrike kulture "Art Mill" u beogradskim Silosima.

Izvor: Tanjug   |  

05.10.2024. 22:52

Predstavljanjem novog murala otvorena fabrika kulture "Art Mill" u Silosima
Envato

Tema murala umetnika, koji je prepoznatljiv pod umetničkim imenom Bebop 12, posvećena je javnom zdravlju. Umetnik je, u četvrtom Silosu, doneo priču iz Katalonije, posvećenu ženama koje su bile vešte u pravljenju domaćih lekova od prirodnih sastojaka.

Mural je predstavljen u okviru projekta ulične umetnosti koji spaja dve evropske metropole, Barselonu i Beograd, kroz razmenu umetnika i programe umetničke rezidencije.

Na taj način, doprinosi zajednici u negovanju lokalnih vrednosti i autentičnosti ambijenta u kom intervencije nastaju. Manso se bavi društvenim temama, očuvanjem prirode i obrazovanja i na autentičan način povezuje umetnost sa prostorom i zajednicom.

Projekat je nastao u saradnji Fondacije Saša Marčeta, B - Murals platforme iz Barselone i Doma kulture Silosi iz Beograda. Projekat je podržala Delegacija vlade Katalonije za jugoistočnu Evropu, dodatno ističući značaj umetničke razmene između Beograda i Barselone.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)