Državni zvaničnici se opraštaju od Bore Đorđevića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od frontmena grupe "Riblja čorba" Borisava Bore Đorđevića i poručio da nas je zadužio pesmom i ljubavlju prema Srbiji. Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić uputili su saučešće porodici.

Izvor: Tanjug   |  

04.09.2024. 10:12

Državni zvaničnici se opraštaju od Bore Đorđevića
Srđan Ilić Bora Đorđević

"Otišao je velikan, otišao je naš Bora. Zadužio nas je, svojom pesmom i ogromnom ljubavlju prema Srbiji. Neka mu je večna slava i Bog da mu dušu prosti. Svanulo je iznad crkve Svetog Marka, i tako će biti i u decenijama koje dolaze", napisao je Vučić na Instagramu.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je u ime ministarstva i u svoje ime, najdublje saučešće porodici Bore Đorđevića povodom smrti ovog čuvenog srpskog rok muzičara, pesnika i književnika.

Tanjug

"Uz Borinu muziku odrastale su i stasavale mnoge generacije i naša sadašnja omladina rado sluša sve njegove pesme. Muzika koju je ceo život posvećeno i s ogromnom ljubavlju i talentom stvarao, apsolutno je bezvremena i nastaviće da inspiriše mnoge generacijama. Borino stvaralaštvo ostaje evergrin srpske muzičke scene zbog specifičnog stila, senzibiliteta i istinskog umetničkog dara koji je posedovao", poručio je u telegramu saučešća ministar Dačić.

On je dodao da ćemo o Bori Čorbi govoriti "uvek sa divljenjem i dubokim poštovanjem", i da je "njegov doprinos srpskoj kulturi od neizmernog značaja".

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je frontmen grupe "Riblja čorba" Borisav Bora Đorđević ostavio veliki trag i svojom muzikom obeležio čitav jedan perod.  Brnabićeva je uputila saučešće njegovoj porodici i prijateljima.

"Kada preminu legende, treba nam svima vremena da nekako tu informaciju procesuiramo. Ja želim pre svega da izrazim saučešće njegovoj porodici, njegovim prijateljima, članovima grupe i saradnicima", rekla je Brnabićeva gostujući na Prvoj.

Istakla je da se je Bora u svakom smislu bio čovek legenda.

Milena Đorđević

"Neverovatan život, kako se kaže, imao se rašta i roditi, kada pogledate šta je čovek sve uradio i ostavio, kakav trag i koliko još generacija će slušati tu muziku i njihove pesme. Ja sam 1975. godište", rekla je Brnabićeva. Dodala je da je odrasla uz pesme Riblje čorbe i da su Bora Đorđević i njegova grupa obeležili živote cele njene generacije.

‍Ministar kulture Nikola Selaković uputio je telegram saučešća povodom smrti Bore Đorđevića, u kome je poručio da nas je ovaj istinski velikan, maestralni pesnik i muzičar podsećao svojim stvaralaštvom na sve najvrednije što u životu imamo kao pojedinci i kao društvo.

"'Pogledaj dom svoj anđele' koju je antologijskom pesmom slao svetu na kraju svakog koncerta zauvek će, baš kao i ceo stvaralački Borin opus, živeti u srcima svih nas koji smo imali tu privilegiju da budemo njegova publika i njegovi savremenici", napisao je između ostalog Selaković u telegramu saučešća.

Legendarni srpski rok muzičar, frontmen grupe "Riblja čorba" Borisav Bora Đorđević preminuo je danas u 72. godini. Đorđević je preminuo u bolnici u Ljubljani. Zvanična stranica grupe "Riblja čorba" objavila je vest o njegovoj smrti.

Komentari (0)