Linkin park se posle sedam godina vraća na scenu: Pokojnog Čestera Beningtona zamenio ženski vokal

Rok- rep bend Linkin Park se, uz novu pevačicu i bubnjara, posle sedam godina ponovo vraća na svetsku scenu.

Izvor: The Associated Press   |  

06.09.2024. 12:05

Linkin park se posle sedam godina vraća na scenu: Pokojnog Čestera Beningtona zamenio ženski vokal
foto: Tanjug/AP/Jordan Strauss

Bend je u četvrtak snimio lajvstrim tokom kog su predstavili novu pevačicu Emili Armstrong i bubnjara Kolina Britejna. Oni će se pridružiti starim članovima Majku Šinodu, Bredu Delsonu, Finiksu i Džou Hanu u novom početku Linkin Parka. 

U sklopu novog lajnapa predstavljen je i novi singl pod nazivom "The Emptiness Machine". Nova pevačica uklapa se u prepoznatljiv stil benda. Emilino pevanje podseća na nastup pokojnog Čestera Beningtona, što se odmah pokazalo tokom izvođenja druge pesme pod nazivom "Somwhere i belong".

foto: Tanjug/AP/Jordan Strauss Emili Armstrong

Linkin Park je takođe najavio i novi album "From Zero", koji će biti predstavljen slušaocima 15. novembra.

Popularni rep- rok bend jedan je od najvećih komercijalnih uspeha u svetu muzike 2000ih, a njihov zaštitni znak bio je glas vokala Čestera Beningtona, koji je izvršio samubistvo nedugo nakon izlaska njihovog poslednjeg albuma "One more light". Od tada je Linkin Park objavio nekoliko reizdanja, uključujući i ona povodom 20 godina od izlaska albuma "Hybrid Theory" i "Meteora", a ove godine je predstavljena i kompilacija njhovih najvećih hitova pod nazivom "Papercuts".

"Pre nego što je Linkin Park osnovan, naš prvi bend se zvao Ksero. Ime ovog albuma odnosi se kako na skromne početke tako i na novi put na koji sada krećemo" rekao je Šinoda tokom najavljivanja novog album.

foto: Tanjug/AP/Jordan StraussKolin Britejn

Emili Armstrong prethodno je nastupala za alt-  rok bend Dead Sara, a a Britejn je muzički tekstopisa i producent koji je, pored ostalih, sarađivao sa Papa Roach, One OK Rock and All Time Low. Zamenio je prethodnog bubnjara Roba Bordona koji je odlučio da se povuče, bend je saopštio The Associate Press-u.

Bend je najavio i turneju koja će nositi ime novog albuma. "From Zero Wold Tour"gostovaće u pet gradova: Los Anđeles, Njujork, Hamburg, London i Seul ovog meseca, dok će uslediti još jedan koncert u novembru u Bogoti.

Komentari (0)