"Jedan je Bora Čorba" i aplauz: Sahranjen legendarni roker uz "Pogledaj dom svoj anđele"

Na Gradskom groblju u Čačku uz zvuke pesme “Pogledaj dom svoj anđele” sahranjen je srpski i jugoslovenski roker i frontmen grupe Riblja čorba, Borisav Bora Đorđević.

Izvor: Newsmax Balkans   |  

07.09.2024. 16:04

"Jedan je Bora Čorba" i aplauz: Sahranjen legendarni roker uz "Pogledaj dom svoj anđele"
Foto: Tanjug/Branko Lukić

Porodica Bore Đorđevića u 13 časova počela je da prima saučešće povodom njegove smrti, a veliki broj prijatelja, kolega, Čačana došli su da isprate, kako kažu, velikana, frontmena grupe Riblja Čorba.

Među nekoliko hiljada okupljenih članova porodice, prijatelja, kolega i poštovalaca lika i dela Bore Đorđevića i opusa Riblje Čorbe našli su se i Momčilo Bajagić Bajaga, Zoran Dašić Daša, Đorđe David, Milan Đurđević, Vojislav Koštunica, Sergej Trifunović, Boško Obradović...

Na kovčegu je bio postavljen ogroman venac od belih ruža, kao i venac od cveća u obliku dve ukrštene gitare od grada Čačka i šal kluba Crvena zvezda. Sahrani je prisustvovao i legendarni Zvezdin fudbaler Boško Đurovski.

Foto: Tanjug/Branko Lukić

Prilikom upućivanja poslednjeg pozdrava rok legendi u pozadini se čuo instrumental. 

Na samom opelu se čuo hor crkve Svetog Vaznesenja gospodnjeg Bori u čast. Opelu i sahrani su prisustvovali brojni bajkeri iz čitave Srbije.

- Još kao mlad zaljubio sam se u njegov lik i delo. Hvala mi na svemu. Zbogom naš anđele - čulo se sa razglasa.

Borin prijatelj Milan Čakajac kaže da je ovo jedan od najtužnijih dana za njega.

- Danas ispraćam mog dvedecenijskog druga. On mi je mnogo pomogao, jer smo se davno upoznali afirmišući moje radove. Voleo je sve vrste umetnosti. Čak je želeo da upiše i srednju likovnu školu u Nišu - kaže on.

Foto: Tanjug/Branko Lukić

Bora je otišao u svoj večni dom uz pesmu "Pogledaj dom svoj anđele" koju je otpevao hor čačanske Gimnazije.

Na samom kraju sahrane aplauz je odjekivao gradskim grobljem tokom trajanja cele pesme. I duže… Čulo se "Boro, majstore" i "Jedan je Bora Čorba".

Sahrani je prethodila Komemorativna sednica održana u Kulturnom centru u Čačku.

Komentari (0)