Počinje Zemun Fest, organizatori najavili bogat program

Jedan od najposećenijih letnjih festivala Zemun Fest i ove godine od 21. do 25. avgusta na više lokacija, nudi bogat petodnevni besplatan program za građane svih uzrasta.

Izvor: Newsmax   |  

21.08.2024. 14:59

Počinje Zemun Fest, organizatori najavili bogat program
Envato

Ceremonija otvaranja na Velikom trgu je 21. avgusta u 20 časova, kada će pre filmske projekcije publiku pozdraviti pesnik Marko Milošević, navodi se na sajtu opštine Zemun.

Posetioci će od 21 časa imati priliku da pogledaju domaći film ”Za danas toliko”, u društvu filmske ekipe i reditelja Marka Đorđevića. Film je zabeležio veliku bioskopsku gledanost i postao jedno od najzapaženijih domaćih ostvarenja.

Muzički deo festivala biće održan na Zemunskom keju i počinje 22. avgusta koncertom grupe S.A.R.S.

Kultni sastav Nervozni poštar nastupa 23. avgusta, bend Ničim izazvan je na otvorenoj sceni kraj Dunava 24. avgusta, a festival 25. avgusta zatvaraju Neverne bebe.

Ljubitelji filmske umetnosti, pored bioskopskih projekcija, mogu na Magistratskom trgu da pogledaju i selekciju najboljih studentskih filmova u okviru takmičarskog programa.

Festivalski program prati i postavka Strit marketa sa preko stotinu izlagača. U ovoj zoni, posetioci festivala mogu da uživaju u novim mirisima i ukusima, jedinstvenoj ponudi hrane i pića, ali i da se upoznaju sa stvaralaštvom mladih umetnika i zanatlija, koji učešćem na ovoj manifestaciji dobijaju šansu da bolje predstave i plasiraju svoje proizvode.

Posebna zona namenjena je najmlađima, gde ih očekuje pregršt kreativnih aktivnosti, uz igru i druženje.  

Zemun Fest je festival jedinstvenog duha i kao i svake godine organizuje se uz podršku Gradske opštine Zemun, Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, Kancelarije za mlade Grada Beograda, Ministarstva turizma i omladine, Ministarstva kulture i Ministarstva prosvete.

Gradska opština Zemun poziva sve Beograđane i posetioce srpske prestonice da, kako su naveli, uživaju u danima kada je Zemun najlepši.

Komentari (0)