Preminuo sin Stiva Mekvina u 63. godini

Čed Mekvin, glumac poznat po ulozi u filmu "Karate kid" i sin pokojnog glumca i vozača trkačkih automobila Stiva Mekvina, preminuo je u 63. godini, prenosi The Associated Press.

Izvor: The Associated Press   |  

13.09.2024. 15:31

Preminuo sin Stiva Mekvina u 63. godini
Foto: Tanjug/AP/Lionel Cironneau Čed Mekvin

Mekvinov advokat i prijatelj Artur H. Barens potvrdio je za AP da je Mekvin preminuo u sredu. Uzrok smrti nije otkriven. Njegova žena Džejn i njihova deca Čejs i Medison u četvrtak su objavili vest o Čedovoj smrti na njegovom oficijalnom Instagram profilu.

"Njegov uzbudljiv životni put, pun očinjske ljubaci prema nama i bezuslovne predanosti našoj majci, predstavlja pravi primer života punog ljubavi i posvećenosti. Strast koju je osećao prema trkanju ne samo da je potvrdila njegov izuzetan talenat, već je bila i način da oda počast svom ocu", stajalo je u objavi.

Čed je išao očevim stopama, baveći se glumom i vožnjom trkačkih automobila. Postao je poznat po ulozi Dača u kinematografskom ostvarenju "Karate Kid" iz 1984. godine.

Iako je nastavio glumačku karijeru, daleko više se posvetio trkanju, a čak je osnovao i kompaniju za restauraciju i restilizovanje automobila i motora, pod nazivom "Mekvin rejsing". Njegov sin Čejs, koji takođe učestvuje u trkama, i njegova Ćerka Medison sada vode firmu.

Mekvin se profesionalno trkao godinama. Učestvovao je u "24 sata Le man" i "24 sata Dejtona" pre nego što je za volanom zadobio povrede.

Čed je bio jedini sin svom ocu i majci Nil Tofel. Imao je jednu sestru, Teri, koja je tragično preminula 1998. u 38. godini. 

Bio je oženjen, a iza sebe je ostavio i troje dece Čejsa, Medison i Stiva, poznatog po ulozi u popularnoj seriji "Vampirski dnevnici".

Komentari (0)