Održana 76. dodela Emi nagrada: Najbolja serija i glavni glumac po prvi put iz Japana

Dobitnici Emi nagrada su televizijske serije "Šogun", "Komičari", "Maleni irvas" i "Medved", a najveću uspeh postigla je samurajska serija iz Japana sa 18 priznanja.

Izvor: AP   |  

16.09.2024. 09:47

Održana 76. dodela Emi nagrada: Najbolja serija i glavni glumac po prvi put iz Japana
Foto: Tanjug/AP/Chris Pizzello

Serija "Šogun", koja je nagrađena kao najbolja dramska serija, zabeležila je rekord sa čak 18 nagrada, uključujući dve za najbolje glumce, Hirojukiu Sanadi i Ani Savai, prenosi AP.

To je takođe prvi put da serija koja nije na engleskom jeziku odnese nagradu u glavnoj - dramskoj kategoriji, ali i da nagradu za najboljeg glavnog glumca televizijske serije pripadne Japancu.

Foto: Tanjug/AP/Chris PizzelloDodela Emi nagrade

Seriji "Komičari" pripala je nagrada za najbolju komičnu seriju. Ona je bila iznenađujući pobednik u kategoriji najbolje komične serije, nadmašivši ekranizaciju "Medveda", za koju se pretpostavljalo da će pobediti, sudeći po dotadašnjim rezultatima.

Džin Smart je osvojila svoju treću nagradu za najbolju glumicu u komediji za treću sezonu "Komičara", tako da ona sada već ima šest Emija.

Zvezda FX-ove serije "Medved" Džeremi Alen Vajt osvojio je nagradu za najboljeg glumca u komediji drugu godinu zaredom, dok je Ebon Mos Bakrač ponovo najbolji sporedni glumac.

Foto: Tanjug/AP/Chris PizzelloDodela Emi nagrade glumcu Hirojokiju Sanadi

Liza Kolon Zajas je, iznenađujuće, bila dobitnik nagrade za najbolju sporednu glumicu, nadmašivši konkurenciju koja je uključivala Meril Strip, i tako postala prva latinska glumica, koja je osvojila priznanje u toj kategoriji.

"Za sve Latine koje me gledaju", rekla je, oči joj se napunile suzama, "nastavite da verujete i glasajte".

Netfliksova mračna i neobična serija "Maleni irvas" osvojila je nagradu za najbolju limitiranu seriju. Kreator i zvezda Ričard Gad osvojio je nagrade za glavnu ulogu i za pisanje, dok je Džesika Ganing, koja igra njegovog mučitelja, osvojila nagradu za najbolju sporednu glumicu.

Džudi Foster je osvojila svoj prvi Emi, pored dva Oskara, za najbolju glumicu u seriji "Pravi detektiv: Noćna zemlja", dok je njena koleginica Kali Reis propustila priliku da postane prva Indijanka, koja je osvojila Emija i za najbolju sporednu ulogu.

Greg Berlanti, producent i pisac serija kao što su "Dosons krik" i "Evervud", dobio je nagradu za doprinos vidljivosti LGBTQ zajednice na televiziji tokom svoje karijere.

Komentari (0)