(VIDEO) Prijateljstvo na prvi pogled: Zlatni retriver i delfin za tili čas postali pravi drugari

Psi uvek iznenađuju svojom sposobnošću da steknu prijatelje gde god da se nađu. Bilo da je to u parku, u šetnji ili čak u zoološkom vrtu, oni su pravi društveni leptiri, ali je susret između delfina i psa dokaz da prijateljstvo nema granice.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

17.10.2024. 23:35

(VIDEO) Prijateljstvo na prvi pogled: Zlatni retriver i delfin za tili čas postali pravi drugari
Foto: Envato

To je definitivno bio slučaj sa zlatnim retriverom po imenu Penkejk koji se sprijateljio sa delfinom tokom posete akvarijumu.

Na prvi pogled, delfini i psi izgledaju kao dve potpuno različite vrste. Delfini su morski sisari, a psi kopnene životinje, ali to nije sprečilo ovaj neobični par da odmah oseti povezanost. 

U videu koji je podelio njegov vlasnik, Penkejk strpljivo sedi ispred bazena, potpuno miran i zainteresovan za sve što se događa. Tada delfin dopliva pravo do njega i, fasciniran, zastaje kako bi ga bolje pogledao.

Scena je toliko nežna da se čini kao da se njih dvoje druže već neko vreme.

Znatiželjni delfin očigledno uživa u Penkejkovom prisustvu dok retriver deluje kao da mu prija pažnja novog prijatelja.

Iako je dublju komunikaciju između ovo dvoje sprečilo akvarijumsko staklo, verujemo da bi u suprotnom bilo zanimljivo posmatrati njihov dalji odnos. 

Ovaj neverovatni susret podseća na to koliko su životinje sposobne da stvore veze bez obzira na razlike između vrsta i kako im ponekad, kao i ljudima, jednostavno treba prijatelj.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)