Milo Đukanović saslušan u Specijalnom tužilaštvu, govorio o navodnoj pripremi atentata na njega

Bivši crnogorski predsednik Milo Đukanović saslušan je u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT). U svojstvu svedoka, odgovarao je na pitanja tužioca o svojim saznanjima da se na njega, navodno, priprema atentat.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

23.09.2024. 14:08

Milo Đukanović saslušan u Specijalnom tužilaštvu, govorio o navodnoj pripremi atentata na njega
Foto: AP/Risto Bozovic Milo Đukanović

Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović u četvrtak je u Specijalnom državnom tužilaštvu, u svojstvu svedoka, odgovarao na pitanja tužioca o svojim saznanjima da se na njega navodno priprema atentat.

Iz kancelarije bivšeg predsednika Crne Gore potvrdili su “Vijestima” da je Đukanović pred specijalnim tužiocem pričao o svojim saznanjima.

“Dao je iskaz u svojstvu svedoka na temu pripreme atentata na njega i predočio specijalnom tužiocu svoja saznanja”, kazali su iz kancelarije.

Podsećamo, Đukanović je u prvoj polovini jula ove godine obavestio crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat. On je, prema "Vijestima" navedenu informaciju dobio od određenih međunarodnih zvaničnika iz obaveštajne zajednice i sa tom informacijom upoznao je državne organe.

Agencija za nacionalnu bezbednost je 13. jula obavestila Upravu policije da su tri dana ranije dobili operativni podatak da se navodno sprema ubistvo bivšeg šefa države i Demokratske partije socijalista. Dan nakon toga iz crnogorske UP su saopštili da su pojačane mere obezbeđenja Đukanoviću, nakon što je u medijima objavljeno da se na njega priprema atentat.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)