Direktor KBC "Zagreb" Ante Ćorušić poginuo prilikom pada u krugu bolnice

Direktor KBC Zagreb Ante Ćorušić smrtno je stradao u bolnici, potvrđeno je Indexu.

Izvor: Index.hr,   |  

21.10.2024. 13:00 >> 13:34

Direktor KBC "Zagreb" Ante Ćorušić poginuo prilikom pada u krugu bolnice
Foto: KBC Zagreb

Prema nezvaničnim informacijama, ginekolog Ćorušić je pao u krugu bolnice Rebro i poginuo.

"Mogu da potvrdim, čovek je mrtav. Strašno", rekao je kratko za Index.hr zamenik direktora Rebra Milivoj Novak. 

U bolnicu je stigla policija, u toku je uviđaj o okolnostima smrtnog slučaja.

Informaciju o Ćorušićevoj smrti potvrdio je ministar policije Davor Božinović rekavši da je policija na pločniku pored zgrade KBC "Zagreb" pronašla mrtvu osobu. 

"Sve aktivnosti policije u takvim slučajevima se preduzimaju", rekao je Božinović novinarima na središnjem zagrebačkom trgu.

Šta se desilo

Prema nezvaničnim informacijama, dr Ćorušić je pao s protivpožarnih stepenica, s visine između sedam i osam metara, a navodno je išao iz bolnice da kupi cigarete. Udario je glavom i na mestu je preminuo. Kako se saznaje, kolege su pokušale da ga reanimiraju, ali nisu uspeli.

Ko je bio dr Ćorušić

Bio je istaknuti član HDZ-a, a poziciju direktora KBC-a Zagreb dobio je na prvoj sednici vlade Tomislava Karamarka 28. januara 2016. godine. 

Ćorušić je rođen 1958. u Splitu, rodom je iz Lovreća u Imotskoj krajini, završio je medicinski fakultet i specijalizirao ginekologiju.

Ćorušić je bio jedan od najmoćnijih ljudi hrvatskog zdravstva te se smatrao jednim od glavnih osoba preko kojih Katolička crkva ostvaruje uticaj u tamošnjem zdravstvu. Pre svega, to se odnosi na bitke koje vode protiv abortusa i veštačke oplodnje.

Dok nije postao direktor najveće bolnice u Hrvatskoj, vodio je HDZ-ov Odbor za zdravstvo i figurirao kao budući ministar zdravstva. Ali, Most je tada stavio veto na Ćorušića pa je od 2016. do danas vodio KBC Zagreb.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)