Uhapšen doskorašnji šef Hrvatskih cesta i njegov rođak: Velika akcija policije u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru

Hrvatska policija uhapsila je u subotu više osoba u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru, a među uhapšenima su donedavni predsednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i njegov rođak, predsednik uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić, prenose mediji u Hrvatskoj.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

21.09.2024. 12:39

Uhapšen doskorašnji šef Hrvatskih cesta i njegov rođak: Velika akcija policije u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru
Envato

Treća uhapšena osoba je Sanda Bajtl, direktorka kompanije Structivo d.o.o, a sporni su radovi na osječkoj obilaznici, piše hrvatski Index.

Kuća Škorića u Osijeku pretresana je osam sati, posle čega je on odveden policijskim kombi-vozilom.

Lokalni mediji javljaju da bi hapšenja mogla biti povezana i sa postavljanjem rasvete na Pelješkom mostu, prenosi Hina.

Agencija navodi da je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Hrvatske (Uskok) saopštio, ne otkrivajući identitete uhapšenih, da su hapšenja i sprovođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje po njihovom nalogu sprovodi Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (Pnuskok).

U saopštenju je precizirano da se navedene radnje sprovode na području Zagreba, Osijeka i Vukovara i da je obuhvaćeno više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna krivična dela.

Hrvatska policija je saopštila da se više osoba sumnjiče zbog krivičnih dela iz domena privrednog kriminaliteta i da će nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv njih biti podnete krivične prijave Uredu za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta.

Envato

Uskok je dodao da će nakon ispitivanja osumnjičenih doneti odluku o daljem postupanju, odnosno hoće li protiv njih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor.

Josip Škorić je na čelu Hrvatskih cesta bio od 2017, a mediji su ga spominjali kao jednog od najbližih saradnika hrvatskog ministra Olega Butkovića.  U avgustu je podneo ostavku iz ličnih razloga, ali je u tom javnom preduzeću ostao da radi kao savetnik, navodi Hina.

Komentari (0)