Klop ima novi posao, ali neće biti trener: Nemački stručnjak direktor u Red Bulu

Nemački stručnjak Jirgen Klop se vraća - postaće novi "globalni direktor fudbala" u Red Bulu od 1. januara 2025. godine.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

09.10.2024. 09:21

Klop ima novi posao, ali neće biti trener: Nemački stručnjak direktor u Red Bulu
Foto: AP/Rui Vieira

Vest o povratku trenera koji je promenio istoriju Borusije Dortmund i Liverpula objavio je nemački Skaj sports kao ekskluzivnu priču, uz napomenu da je Klop već potpisao dugoročni ugovor.

Kako piše nemački novinar Sky Sportsa Florian Pletenberg, Klop je u ugovoru obezbedio klauzulu koja mu ostavlja opciju da u budućnosti postane selektor Nemačke - kao potencijalni naslednik Julijana Nagelsmana.

Ova funkcija uključuje savetovanje svih Red Bul klubova, uključujući Lajpcig, Salcburg i Njujorka, u pitanjima trenerskih strategija, fudbalske  filozofije, razvoja mladih talenata, kao i transfera igrača i trenera.

Izvršni direktor korporativnih projekata i novih investicija Red Bula Oliver Minclaf bio je odlučan da dobije Klopa i u tome je uspeo.

Foto: AP/Michael Sohn

Klop je najveće uspehe u karijeri napravio dok je vodio Borusiju i Liverpul - klubu iz Dortmunda je nakon devet godina posta doneo dve titule u Nemačkoj, igrao je finale Lige šampiona, dok je sa "redsima" bio prvak Evrope i konačno, posle 30 godina čekanja, uzeo pehar Premijer lige.

Tokom prošle sezone saopštio je da se iz fudbala povlači, jer je bio na izmaku snaga, u maju se oprostio od Liverpula.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)