(FOTO/VIDEO) Žestok sukob navijača u Mostaru, u tuči učestvovalo oko 300 huligana

U sukobu navijača Veleža i Hrvatskog športskog kluba Zrinjski, koji je u nedelju uveče izbio na Španjolskom trgu u Mostaru, povređen je zasad nepoznat broj učesnika tuče, potvrđeno je iz policije Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

21.10.2024. 12:19

(FOTO/VIDEO) Žestok sukob navijača u Mostaru, u tuči učestvovalo oko 300 huligana
Foto: Hercegovina.info/S.Šehović

Sukobili su se Veležovi navijači iz grupe "Red Army" i pripadnici grupe "Ultrasi Mostar" koja navija za Hrvatski športski klub Zrinjski, a veći broj povređenih smešten je u dve mostarske bolnice, iz kojih je potvrđeno da niko od povređenih nije životno ugrožen.

"Građani su dojavili da se ulici Bulevar naredne revolucije kod Doma zdravlja okupilo više nepoznatih osoba s kapuljačama na glavi. Dolaskom policijske patrole grupa nepoznatih osoba se počinje kretati u pravcu Španjolskog trga, gde se i zaustavljaju kod objekta javnog WC-a. Nakon izvesnog vremena policijska patrola se povlači prema kružnom toku na Španjolskom trgu", rekao je za Bljesak.info portparol policije Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Kako je objasnio, ubrzo je došlo do sukoba.

"U jednom momentu iz pravca Ulice Krpića izlazi veća grupa maskiranih nepoznatih osoba koji su sa sobom imali drvene palice i baklje, gde dolazi do sukoba između pomenute dve grupe", dodao je Marić.

 

Masovni navijački incident u centru Mostara između Ultrasa i Red Army. Posted by Hercegovina.info on Недеља, 20. октобар 2024.

Naveo je da na toj lokaciji postoji video-nadzor i da je u toku istraga. 

Snimci pokazuju da je policija suzavcem pokušala da suzbije nerede u kojima je, kako se nezvanično navodi, učestvovalo oko 300 huligana.

Policajci su, kako saznaje portal Hercegovina.info, nadzirali pripadnike grupe "Ultras", navijače Zrinjskog, koji su crtali navijački grafit na tom lokalitetu.

U jednom trenutku došlo je do incidenta zbog dolaska pripadnika navijačke grupe Veleža "Red Army" iz smera Musale, te je krenuo, kako piše portal, opšti haos. 

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)