Italijanski teniser Siner osvojio prvi US open: Titulu posvećujem tetki

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je prvi put u karijeri US open pošto je u finalu savladao Amerikanca Tejlora Frica rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 7:5) za dva sata i 17 minuta.

Izvor: Newsmax Balkans; Tanjug   |  

08.09.2024. 23:20

Italijanski teniser Siner osvojio prvi US open: Titulu posvećujem tetki
Foto: Tanjug/AP/Julia Nikhinson

Sineru (23) je ovo drugi grend slem pehar u karijeri, prvi je osvojio početkom godine kad je slavio na Australijan openu.

U prvom setu su u ranoj fazi oba tenisera napravila po brejk, ali je zatim Italijan još dva puta oduzeo servis Sineru i tako poveo 1:0.

"Moj poslednji period u karijeri je bio jako težak, ali tu je tim koji me podržava svakog dana, oni su pored mene. Ja volim tenis, treniram za tako nešto, ali postoji i život van toga i želim da posvetim titulu mojoj tetki koja se ne oseća dobro i drago mi je što je i dalje imam u svom životu. Drago mi je što mogu da delim ovako pozitivne trenutke sa njom, važna je u mom životu. Moja najveća želja je dobro zdravlje svima, ali znam da to nekada nije moguće", izjavio je Siner.

Foto: Tanjug/AP/Seth WenigČestitke boljem: Siner i Fric

U drugom setu nije bilo brejka do vođstva Italijana 5:4, a onda je Italijan oduzeo servis Amerikancu i poveo 2:0. Fric je u trećem setu prvi napravio brejk i poveo 4:3, zatim servirao za set kod 5:3, ali je Italijan nanizao četiri gema i tako stigao do pobede. 

Sineru je kao pobedniku US opena pripalo 3,6 miliona dolara, Fricu upola manje.

Komentari (0)