Vučić primio paraolimpijce: Novčane nagrade kao za olimpijce

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je učesnike Paraolimpijskih igara u Parizu i članove njihovih stručnih štabova i tom prilikom istakao da je vlada odlučila da paraolimpijci koji su osvoji medalje na igrama dobiju nagrade u istom iznosu kao i olimpijci.

Izvor: Tanjug/RTS   |  

12.09.2024. 13:43

Vučić primio paraolimpijce: Novčane nagrade kao za olimpijce
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ocenio je da je država prepoznala značaj paraolimpizma i da je pomogla i nemalo novca uložila i istakao da ga zato boli kada čuje priču o tome kako dražva preko "štapa i kanapa" nešto finansira.

"I zato ćemo da sednemo, ne pred neko veliko takmičenje, već u narednih nekoliko nedelja i da razgovaramo o tome, kako da nemate problema u svom trenažnom i pripremnom procesu, kako da možete da živite pristojno i kako da budete zadovoljni odnosom države prema vama. Da možemo da se pohvalimo da nisu ni štap ni kanap. Pošto nekad nije bilo ni štapa ni kanapa, već da imamo sistemski uređene stvari u kojima sami donosimo odluke i u kojima pomažemo više nego drugi", rekao je Vučić.

Poručio je paraolimpijcima da je Srbija na njih ponosna, na njihovu hrabrost ,strpljivost...

"Hvala vam što ste podigli zastavu Srbije u Panteonu sporta, na mesto na kojem pripada", rekao je Vučić i čestitao sportistima.

Srbija je na Paraolimpijskim igrama osvojila šest medalja - jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane.

"Ponosan sam na vas, ponosan sam na svih šest medalja, ali ne samo na šest medalja. Ponosan sam na svakoga od vas koji ste učestvovali na Igrama i na sve što ste doneli Srbiji i svima nama. Ne samo da ste nas učinili ponosnima svojim viteškim držanjem, već ste ostvarili rezultate koji će ostati urezani u našim srcima i zapamćeni kod našeg naroda. Svaka od medalja koje ste osvojili nosi priču o nesalomivoj volji, borbi i trudu", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Paraatletičar Nebojša Đurić, osvajač srebra u Parizu, uručio je u ime članova paraolimpijskog tima Srbije simboličan poklon predsedniku Vučiću u znak zahvalnosti.

Prijemu u Predsedništvu Srbije prisustvovali su i ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, kao i državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj.

Paraolimpijski tim Srbije je na Paraolimpijskim igrama u Parizu, koje su održane od 28. avgusta do 8. septembra ove godine, osvojio šest medalja.

Dragan Ristić je osvojio zlato u parastreljaštvu. Parastonoteniserka Borislava Perić Ranković osvojila je dve srebrne medalje - u singl konkurenciji i u dublu u paru sa Nadom Matić.

Do srebrnog odličja stigao je i paraatletičar Nebojša Đurić u bacanju kugle.

Parastonoteniser Mitar Palikuća je osvojio bronzanu medalju u singl konkurenciji, kao i paraatletičar Željko Dimitrijević u bacanju čunja.

Komentari (0)