Dejvis kup: Đoković i Međedović doneli pobedu Srbiji i ostanak u Svetskoj grupi

Teniska reprezentacija Srbije izborila je ostanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, pošto je u Beogradu pobedila selekciju Grčke sa 3:1.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

15.09.2024. 15:40 >> 20:09

Dejvis kup: Đoković i Međedović doneli pobedu Srbiji i ostanak u Svetskoj grupi
Foto: Tanjug/ Marko Đoković

Naš najbolji teniser i njegov mlađi saigrač Hamad Međedović drugog dana duela Srbije i Grčke u hali "Aleksandar Nikolić" porazili su gostujući dubl - Petros Cicipas i Aristotelis Tanos 6:3, 3:6, 6:3, posle više od dva sata igre.

Srbiji su prethodnog dana vođstvo od 2:0 doneli Miomir Kecmanović i Novak Đoković pobedama u singlu, da bi u nedelju, pred krcatim tribinama hale "Aleksandar Nikolić", Novak i Hamad pečatirali trijumf Srbije i ostanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Inače, selektori dva tima su odlučili da se ne igra drugi singl meč u kome je trebalo da se sastanu Miomir Kecmanović i Janis Ksilas.

Stoga su u treće singlu rekete ukrstili Dušan Lajović i Demetris Azoides, ali je naš reprezentativac predao zbog povrede skočnog zgloba pri rezultatu 6:1, 2:3.

Naime, Lajović je pao i povredio se zbog čega je meč završen ranije od planiranog, ali to nije uticalo na konačan rezultat.

Komentari (0)