Odbojkaški savez: Kolaković i Gvideti nisu više selektori

Igor Kolaković nije više selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije, a Đovani Gvideti završio je epizodu na klupi ženske odbojkaške selekcije, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

Izvor: Tanjug   |  

19.09.2024. 11:09

Odbojkaški savez: Kolaković i Gvideti nisu više selektori
Foto: ATAImages/Antonio Ahel

Kako se navodi, ova odluka doneta je posle sastanka predsedništva OSS kojim je predsedavao predsednik Đula Mešter, a na sastanku je razgovarano o rezultatima i učinku seniorskih reprezentacija Srbije.

Kolaković nije više selektor nakon što je izrazio želju da se oprosti od nacionalnog tima.

"Kolaković je kao prvi trener seniora Srbije, u svom drugom mandatu, posle 12 godina izborio je plasman na Olimpijske igre i tako ostvario zadati cilj. Po završetku turnira u Parizu i isteku ugovora, Kolaković je izrazio želju da se oprosti od nacionalnog tima smatrajući da posle olimpijskog ciklusa neko sa novim idejama i novom energijom treba da nastavi da radi kao prvi trener reprezentacije", navodi se u saopštenju OSS.

Iz Saveza su poručili da je obavljen razgovor i sa Đovanijem Gvidetijem, prvim trenerom ženske seniorske reprezentacije Srbije, kojem je takođe istekao ugovor sa OSS i dogovoreno je da se saradnja ne nastavi.

Odbojkaši Srbije takmičenje na Ol u Parizu završili su u grupnoj fazi, dok su odbojkašice učešće okončale u četvrtfinalu.

Komentari (0)