Izraelska vojska sa teškim naoružanjem upala u Al Džaziru, zabranili rad redakcije na 45 dana

Teško naoružani i maskirani izraelski vojnici “nasilno” su ušli u zgradu u kojoj se nalazi redakcija Al Džazire i predali naredbu o zatvaranju na 45 dana direktoru redakcije na Zapadnoj obali Validu al-Omariju.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

22.09.2024. 10:10

Izraelska vojska sa teškim naoružanjem upala u Al Džaziru, zabranili rad redakcije na 45 dana
Foto: Tanjug/Al Jazeera via AP

Izraelske trupe izvršile su raciju u redakciji katarske televizije Al Džazira u Ramali na Zapadnoj obali koju su izraelske snage okupirale u nedelju, naloživši da se redakcija zatvori na 45 dana.

Al-Omari je rekao da je vojska Izraela izdala nalog o zatvaranju koji optužuje mrežu za „podsticanje i podršku terorizmu“.

Foto:Tanjug/AP/Al Jazeera

Novinarka Al Džazire, Jivara Budeiri, izjavila je da su izraelske snage koristile suzavac u blizini njihove kancelarije  i na trgu al-Manara u središtu okupirane Zapadne Obale. Dodala je da su izraelski vojnici konfiskovali njihove kamere. Budeiri se boji da bi vojska mogla pokušati da uništi arhivu Al Džazire koja se čuva u kancelariji.

Čuli smo da izraelski zvaničnici prete da će zatvoriti biro i da vlada raspravlja o tome, ali nismo očekivali da će se to danas dogoditi – rekla je ona.

Foto:Tanjug/AP/Al Jazeera

Podsećamo, privremeno zatvaranje je usledilo je nakon vanredne naredbe izdate u julu prema kojoj je izraelska policija izvršila raciju Al Džazire u istočnom Jerusalimu, zaplenivši tamo opremu i blokirajući veb stranice katarske TV stanice. Međutim, Al Džazira je nastavila sa radom na Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)