Ministar odbrane Izraela obavestio američkog kolegu o napadima na Hezbolah

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je da je sa američkim ministrom odbrane Lojdom Ostinom razgovarao o najnovijim vazdušnim napadima izraelske vojske na Hezbolah u Libanu i o razvoju situacije na severnoj granici Izraela sa Libanom.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

23.09.2024. 10:03

Ministar odbrane Izraela obavestio američkog kolegu o napadima na Hezbolah
Foto: Tanjug/AP/Hassan Ammar

"Preneo sam ministru procenu situacije u vezi sa pretnjama Hezbolaha i obavestio ga o operacijama Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) u cilju slabljenja sposobnosti Hezbolaha da izvrši napade na izraelske civile", objavio je Galant na mreži X.

Kako je dodao, razgovarali su i o široj regionalnoj situaciji i pretnjama koje predstavljaju "Iran i njegovi zastupnici".

Izraelska vojska saopštila je da je rano u ponedeljak izvela desetine vazdušnih napada na južni Liban i pozvala stanovnike tog regiona da se hitno evakuišu iz kuća i drugih objekata u kojima militantna grupa Hezbolah skladišti oružje.

IDF izvodi "rasprostranjene" napade na mete Hezbolaha u južnom Libanu, prenosi Tajms of Izrael.

Najnovniji talas vazdušnih udara usledio je nakon napetog dana u kojem je Hezbolah ispalio više od sto raketa na severni Izrael, od kojih su neke pale u blizini grada Haife.

Izrael je na to odgovorio izvođenjem stotina vazdušnih napada na ciljeve Hezbolaha.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)