(FOTO) Najsmrtonosniji dan za Liban: Poginulo skoro 500 ljudi, više od 1.500 ranjeno

U izraelskim vazdušnim udarima na libanske militantne grupe Hezbolah u južnom Libanu poginulo je najmanje 492, a ranjeno više od 1.645 osoba, saopštilo je libansko ministarstvo zdravstva navodeći da je ovaj napad najsmrtonosniji od kada traje sukob Hezbolaha sa Izraelom.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

23.09.2024. 17:59 >> 22:51

(FOTO) Najsmrtonosniji dan za Liban: Poginulo skoro 500 ljudi, više od 1.500 ranjeno
Foto: Tanjug/AP/Hassan Ammar

Ministarstvo je dodalo da je među poginulima 35 dece i 58 žena, preneo je Rojters.

Izrael pojačava udare na Hezbolah, dok uspaničeni Libanci beže, javlja Times of Israel

IDF saopštava da udaraju na kuće u kojima Hezbolah čuva rakete i gde se nalaze "dronovi i projektili" i pozivaju civile u Libanu da se sklone. Hiljade Libanaca zakrčilo je puteve u pokušaju da pobegnu od bombardovanja. 

Foto: Tanjug/AP/Hassan Ammar

Times of Israel izveštava da je preko 270 ubijenih, a broj ranjenih se još ne zna. 

U saopštenju libanskog ministarstva zdravlja se navodi da među poginulima i ranjenima u libanskoj dolini Bekaa ima žena i dece, prenosi Tajms of Izrael.

Foto: Tanjug/AP/Hassan Ammar

Podsećaju da, govoreći iz podzemne komandne sobe u vojnim štabovima u Tel Avivu, premijer Benjamin Netanjahu je izjavio da Izrael menja ravnotežu moći sa Hezbolahom, naglašavajući da Izrael više neće igrati defanzivu nakon meseci uzajamnog nasilja na granici.

"Ne čekamo pretnju, anticipiramo je. Svuda, u bilo kojem trenutku", rekao je Netanjahu.

Foto: Tanjug/AP/Hassan Ammar

Prema ranijem saopštenju libanskog ministarstva zdravlja, najmanje 274 osobe su poginule u napadima, a 1.024 su ranjene, što je označilo najsmrtonosniji dan u Libanu od kada je Hezbolah počeo da ispaljuje rakete na Izrael prošle godine, izazivajući izraelske protivnapade.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)