Bombe teške 80 tona korišćene u napadu na lidera Hezbolaha, Hasana Nasralaha: Nije imao nijednu otvorenu ranu

Telo lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha izvučeno je iz ruševina, rekli su medicinski i bezbednosni izvori za Rojters. Uprkos razornom napadu u kom je poginuo, na sebi nije imao nikakve tragove otvorenih rana.

Izvor: Tanjug, Jutarnji list   |  

29.09.2024. 19:16

Bombe teške 80 tona korišćene u napadu na lidera Hezbolaha, Hasana Nasralaha: Nije imao nijednu otvorenu ranu
Foto: AP/Bilal Hussein Hasan Nasralah

Bombe teške više od ukupno 80 tona korišćene su u izraelskom vazdušnom napadu u kom je ubijen vođa proiranske milicije Hezbolaha, Hasan Nasralah, u Bejrutu, izvestili su u nedjelju izraelski mediji, prenosi Jutarnji list.

Granate "razbijači bunkera" koje mogu da probiju ojačane strukture, izbacile su formacije od najmanje 10 borbenih aviona na podzemno sedište Hezbolaha u južnom Bejrutu u petak, navodi se.

Dva izvora su rekla da na njegovom telu nema otvorenih rana, zbog čega deluje da je uzrok smrti udar velike sile koja je verovatno izazvala unutrašnja krvarenja.

Nije bilo službene potvrde izveštaja.

Zabrinutost od odmazde ili sveopšteg rata na Bliskom istoku raste nakon napada.

Nasralah je ubijen u petak u izraelskom vazdušnom napadu na kompleks koji se nalazi ispod stambenih zgrada u predgrađu glavnog grada Libana Bejruta.

Foto: Tanjug/AP/Hassan AmmarKrater koj je napravila. izraelska bomba

Šiitska milicija Hezbolah jedan je od najvažnijih saveznika Irana u borbi protiv njihovog zajedničkog neprijatelja Izraela.

U saopštenju Hezbolaha izdatom u subotu, u kojem je potvrđena smrt Nasralaha, nije precizirano kako je on i gde ubijen, ni kada će biti sahranjen. 

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)