Muškarac optužen za pokušaj ubistva Donalda Trampa tvrdi da nije kriv

Rajan Vesli Rut (58) optužen za pokušaj ubistva republikanskog kandiata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD, Donalda Trampa, izjasnio se da nije kriv prema pet tačaka optužnice.

Izvor: Newsmax   |  

30.09.2024. 19:21

Muškarac optužen za pokušaj ubistva Donalda Trampa tvrdi da nije kriv
Foto: Tanjug/AP/Efrem Lukatsky

Tokom sudskog saslušanja, Rut se izjasnio da nije kriv prema optužnicama koje uključuju pokušaj atentata na važnog predsedničkog kandidata. Već je naređeno da ostane u zatvoru do početka suđenja, piše Newsmax.

Tužitelji su rekli da je Rajan Vesli Rut nameravao da ubije Donalda Trampa 15. septembra dok je igrao golf u svom golf klubu u Vest Palm Biču. 

Rut, izvođač krovnih radova koji je sastavljao kraj s krajem, osudio je predsedničkog kandidata u pismu u kojem pominje pokušaj ubistva Donalda Trampa, prema rečima tužioca.

"Ovo je bio pokušaj ubistva Donalda Trampa, ali izneverio sam vas", napisao je osumnjičeni, prema sudskom tužiteljskom izveštaju.

Rutovi advokati su na sudskom ročištu 23. septembra rekli da je Rutovo pismo možda bilo pokušaj privlačenja pažnje i naglasili njegove napore da promoviše demokratiju u Ukrajini i Tajvanu.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)