Zelenski: Situacija na frontu veoma teška, izvršiti pritisak na Rusiju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je situacija na frontu teška, nakon što je saslušao izveštaje glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog i načelnika Generalštaba Anatolija Bargileviča.

Izvor: Tanjug   |  

30.09.2024. 20:32

Zelenski: Situacija na frontu veoma teška, izvršiti pritisak na Rusiju
Foto: Tanjug/AP/Efrem Lukatsky

"Danas sam detaljno i veoma dugo razgovarao sa načelnikom Generalštaba Sirskim i načelnikom Generalštaba Bargilevičem. Više od dva i po sata. Izveštaji o svakoj našoj liniji fronta, našim daljim mogućnostima i konkretnim zadacima. Veoma teška situacija", rekao je Volodimir Zelenski u video obraćanju naciji, prenosi Interfaks Ukrajina.

On je naglasio da je najvažnije izvršiti pritisak na Rusiju svim sredstvima i alatima kako bi se što pre postigao pravedni mir za Ukrajinu.

"Sve što možemo da uradimo tokom ove jeseni, sve što možemo da postignemo, moramo da postignemo. I to zavisi od svih u ukrajinskom timu. Sada treba da radimo što je više moguće pre sastanka u Ramštajnu", zaključio je Zelenski.

On je naveo da se "ukrajinski i američki timovi" pripremaju za sastanak Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, "kako bi se obezbedili rezultati u narednim mesecima i na frontu i na diplomatskom planu".

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)