Generalni sekretar UN proglašen personom non grata u Izraelu: "Ne zaslužuje da kroči na izraelsku zemlju"

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac objavio je informaciju da je generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Antoniju Guterešu zabranjen ulazak u tu zemlju.

Izvor: Rojters   |  

02.10.2024. 13:19

Generalni sekretar UN proglašen personom non grata u Izraelu: "Ne zaslužuje da kroči na izraelsku zemlju"
Foto: Tanjug/AP/Pamela Smith

Kac je u objavi na društvenoj mreži Iks objavio da je Antoniju Guterešu zabranjen uzlaz u Izrael jer nije osudio napad Irana na njih, prenosi Rojters.

"Svako ko ne može nedvosmisleno osuditi zločinački napad Irana na Izrael, kao što je to učinila skoro svaka zemlja na svetu, ne zaslužuje da kroči na izraelsku zemlju", istakao je Kac u svojoj objavi.

Ministar spoljnih poslova Izraela osuđuje postupke generalnog sekretara UN, istakavši da, uprkos masakru i seksualnim zločinima počinjenim 7. oktobra, Gutereš nije preduzeo mere da Hamas proglasi terorističkom organizacijom.

"Generalni sekretar koji pruža podršku teroristima, silovateljima i ubicama iz Hamasa, Hezbolaha, Huta i sada Irana - matičnog centra globalnog terora - biće zapamćen kao mrlja u istoriji UN", dodao je Kac.

Iran je 1. oktobra izvršio napad na Izrael balističkim raketama, kao odgovor na ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea, lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha i zamenika komandanta operacija Korpusa Iranske revolucionarne garde Abasa Nilforushana.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)