Ručne granate bačene u blizini izraelske ambasade u Kopenhagenu, uhapšene tri osobe

Policije u Danskoj i Švedskoj istražuju incidente u kojima su bačene ručne bombe u blizini izraelske ambasade u Kopenhagenu i pucano na izraelsku ambasadu u Stokholmu u utorak uveče i u sredu u ranim jutarnjim satima.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

02.10.2024. 20:58

Ručne granate bačene u blizini izraelske ambasade u Kopenhagenu, uhapšene tri osobe
Foto: Tanjug/Ritzau Scanpix/Emil Nicolai Helms

Trojica Šveđana uhapšena su u sredu u glavnom gradu Danske zbog sumnje da su umešani u eksplozije u blizini izraelske ambasade u kopenhagenskom okrugu Helerup, piše Guardian.

U odvojenom incidentu, nešto pre 18 časova u utorak, policija u Stokholmu došla je do izraelske ambasade posle izveštaja o snažnom prasku. Policija je potvrdila da je ambasada pogođena mecima i pokrenula istragu o teškim krivičnim delima sa oružjem. Niko nije povređen.

 
Veruje se da su eksplozije u Kopenhagenu izazvale ručne bombe koje su oštetile zgradu oko 100 metara od izraelske ambasade. Niko nije povređen.

Dvojica muškaraca uhapšena su na centralnoj železničkoj stanici u Kopenhagenu u vozu koji je išao za danski grad Padborg. Treći muškarac je uhapšen u blizini ambasade. Očekuje se njihovo saslušanje u policiji.

Foto: Tanjug/Ritzau Scanpix/Emil Nicolai Helms

Tri uhapšena muškaraca su uzrasta od 15 do 20 godina, saopštila je policija i dodala da je prerano da se kaže bilo šta o motivu ili da li su delovali sami.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)