Tejlor Svift donirala pet miliona dolara za pomoć pogođenima uraganom Milton

Pevačica Tejlor Svift donirala je pet miliona dolara za pomoć pogođenima uraganom Milton, koji je u sredu došao i do Floride.

Izvor: Sky news   |  

10.10.2024. 17:31

Tejlor Svift donirala pet miliona dolara za pomoć pogođenima uraganom Milton
Tanjug/AP

Pop zvezda i najbogatija muzičarka na svetu, sa procenjenim bogatstvom od 1,6 milijardi dolara, uputila je novac neprofitnoj organizaciji "Feeding America", piše Sky news.

Izvršna direktorka organizacije koja je primila donaciju, Kler Babino-Fontenot se, putem objave na društvenoj mreži Iks, zahvalila Svift na donaciji.

"Hvala ti Tejlor što stojiš uz nas u pokretu za okončanje gladi i pomažeš zajednicama koje se bore sa posledicama uragana Milton i Helena", pisalo je u njenoj objavi. 

Svift nastupa sledeće nedelje Majamiju, gde započinje sa završnom etapom njene turneje "Eras".

Ona je poznata po tome što podržava humanitarne akcija, a neretko donira sredstva u te svrhe.

Pevačica je nedavno donirala 100.000 dolara humanitarnom fondu za porodicu žene koja je poginula u masovnoj pucnjavi tokom proslave Super Bola Kanzas Siti Čifsa.

Izvođači iz sveta kantri muzike, uključujući Kit Urbana, Luk Kombsa i Erika Čurča, objavili su da će krajem ovog meseca održati koncert za pomoć Karolini u Šarlotu. Sredstva će biti prikupljena za ljude pogođene ova dva uragana. Još jedan kantri umetnik, Morgan Valen, pomogao je u prikupljanju zaliha i pozirao za fotografije sa fanovima tokom akcije prikupljanja hrane u Knuoksvilu, Tenesi.

Ranije je donirao 500.000 dolara Američkom Crvenom krstu za pomoć nakon uragana.

Muzičarka Doli Parton donirala je milion dolara ličnih sredstava neprofitnoj organizaciji "Mountain Ways Foundation" u Tenesiju, pružajući hitnu pomoć žrtvama poplava izazvanih uraganom Helene. Njene firme, uključujući tematski park "Dollywood", podudarile su se sa ovom donacijom.

Milton, uragan treće kategorije, doneo je snažne vetrove brzine 160 kilometara na čas, izazivajući niz tornada širom države.

U sredu je stigao na zapadnu obalu Floride, pogodivši nešto ranije i južnije nego što se predviđalo, dajući tračak nade da bi SAD mogle da budu pošteđene očekivane katastrofe". Ipak, žrtava ima i najmanje četiri osobe su poginule u okrugu Sent Lusi na atlantskoj obali Floride.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)