(VIDEO) Mask prvi put sam u Trampovoj kampanji: Održao govor, posle ponudio novac za potpisivanje peticije

Američki milijarder Ilon Mask održao je prvi samostalni skup podrške republikanskom predsedničkom kandidatu Donaldu Trampu, pozivajući birače u predgrađu Filadelfije da se registruju i glasaju unapred. Ponudio je novac onima koji potpišu peticiju za "slobodu govora" i "pravu na nošenje oružja".

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

18.10.2024. 08:00

(VIDEO) Mask prvi put sam u Trampovoj kampanji: Održao govor, posle ponudio novac za potpisivanje peticije
Foto: AP/Matt Rourke

Mask je istakao da je budućnost Amerike u opasnosti i da se zbog toga uključio u politiku. 

Na događaju koji je održan u auditorijumu srednje škole "Ridli", Mask je govorio oko 15 minuta, a zatim odgovarao na pitanja prisutnih, koji su nosili kape sa sloganom Trampove kampanje "Make America great again" (MAGA).

Ovaj događaj organizovao je politički akcioni komitet koji podržava kandidate i inicijative bliske republikanskoj partiji "America PAC", a cilj je bio da se birači u Pensilvaniji podstaknu na glasanje.

Događaj je uživo prenošen na Iksu i privukao je stotine hiljada gledalaca, i pored tehničkih problema koji su se javili tokom prenosa.

Kasnije se Mask oglasio na društvenoj mreži Iks i ponudio 100 dolara glasačima, koji potpišu peticiju za "podršku slobodnom govoru", a taj post je videlo više od 4.1 miliona ljudi.

"Ako ste registrovani glasač u Pensilvaniji, vi i ko god vas je uputio sada ćete dobiti 100 dolara za potpisivanje naše peticije za podršku slobodi govora i pravu na nošenje oružja. Zaradite novac za podršku nečemu u šta već verujete! Ponuda važi do ponedeljka u ponoć", napisao je Mask na Iksu.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)