Doktoru Metjua Perija zabranjena lekarska praksa

Marku Čavezu, jednom od dva doktora koji su među pet osoba optuženih za smrt od predoziranja ketaminom američkog glumca Metjua Perija, federalni sud u Los Anđelesu zabranio je obavljanje lekarske prakse.

Izvor: Tanjug   |  

31.08.2024. 11:04

Doktoru Metjua Perija zabranjena lekarska praksa
Envato Ilustracija

Čavez se pojavio u petak 30. avgusta pred federalnim Okružnim sudom u Los Anđelesu zbog optužbi za zaveru ilegalne distribucije ketamina i dozvoljeno mu je da ostane na slobodi uz kauciju od 50.000 dolara, prenosi Rojters.

On je ranije potpisao sporazum sa federalnim tužiocima o priznavanju krivice, a kao deo tog dogovora njemu je oduzet pasoš i zabranjeno mu je da obavlja lekarsku praksu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

Čavezov advokat je izjavio da se njegov klijent kaje zbog toga što je preminuo neko ko je tražio lekarsku pomoć.

Drugi lekar koji je optužen u tom slučaju, Salvador Plasensija, izjasnio se da nije kriv, kao i saoptužena Jasven Sanga, poznata kao "kraljica ketamina", za koju su vlasti rekle da je prodala drogu Periju nekoliko dana pre njegove smrti.

Peri je umro u 54. godini u oktobru 2023. od "akutnih posledica" predoziranja ketaminom i drugih faktora zbog kojih je izgubio svest i udavio se u svojoj hidromasažnoj kadi, prema obdukcionom izveštaju iz decembra 2023. godine.

Komentari (0)