(VIDEO) Tramp predsedničku kampanju nastavio u Mekdonaldsu, pržeći pomfrit i pakujući hranu za poneti

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp posetio je u nedelju Mekdonalds u Pensilvaniji i usput pokrenuo svoju priču o demokratskoj kandidatkinji Kamali Haris - da nikada nije radila u lancu brze hrane dok je studirala.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

Izvor: AP   |  

21.10.2024. 12:12

(VIDEO) Tramp predsedničku kampanju nastavio u Mekdonaldsu, pržeći pomfrit i pakujući hranu za poneti
Foto: Tanjug/AP/Doug Mills/The New York Times

Kamala Haris je tokom kampanje pričala o svojim iskustvima u Mekdonaldsu, odnosno da je tamo radila i pržila pomfrit tokom svojih studentskih dana, pa je bivši predsednik SAD naprasno odlučio da i sam proba taj posao.

Nakon što je jedan zaposleni pokazao Trampu kako da ubacuje pomfrit u ulje, bivši predsednik SAD je došao na red, a nakon toga je pakovao i hranu za poneti, piše AP.

"Zapravo je potrebna velika stručnost da se to uradi kako treba i da se to uradi brzo", rekao je Tramp sa osmehom.

Tramp ovo radi i kao vid ismevanja i kritike Kamale Haris, koja je tokom kampanje tvrdila da je radila u Mekdonaldsu za vreme studija.

Iako nema dokaze, Tramp tvrdi da to nije tačno. Harisova nije rekla u kom konkretnom restoranu i koje godine je radila u Mekdonaldsu.

Foto: Tanjug/AP/Doug Mills/The New York Times

"Sad malo više cenim (ovaj posao). Kažete: "Daj mi pomfrit". Nikada neću zaboraviti ovo iskustvo", poručio je Tramp.

U razgovoru sa novinarima, između ostalog, upitan je da li će poštovati rezultate izbora 5. novembra.

Tramp, koji i dalje odbija da prihvati da je izgubio izbore 2020. od demokrate Džoa Bajdena, rekao je da želi da pobeda ove godine bude toliko ogromna da su rezultati "preveliki da bi se nameštali".

Mekdonalds nije odgovorio na upit o Haris

Predstavnici kompanije Mekdonalds nisu odgovorili na pitanje o tome da li je taj lanac brze hrane pre 40 godina imao dosije o zaposlenju Harisove u jednom od svojih restorana.

Tramp je posetio Mekdonalds u Fistervil-Trevosu. Inače, on je dugogodišnji fan brze hrane i njegovo osoblje često preuzima hranu iz ovog lanca i služi ga u njegovom avionu.

"Osnovna vrednost moje organizacije je to što s ponosom otvaramo svoja vrata svima koji posećuju zajednicu Fistervil.  Zbog toga sam prihvatio da posmatram radno iskustvo koje je imao jedan od osam Amerikanaca: posao u Mekdonaldsu", rekao je vlasnik Mekdonaldsa Derek Điakomantonio.

Haris, koja je bila kalifornijska tužiteljka pre nego što je postala senator i potpredsednica SAD, isticala je svoje Mekdonalds iskustvo kao način da pokaže da razume borbe radničke klase.

"Kada se Tramp oseća očajno, sve što zna da uradi je da laže. Ne može da razume kako je imati letnji posao, jer su mu uručeni milioni na srebrnoj tacni, samo da bi ih razneo", naveo je u nedelju portparol kampanje kandidatkinje demokrata Ijan Sams.

U intervjuu prošlog meseca na kanalu MSNBC, potpredsednica je odbacila Trampove tvrdnje, rekavši da je radila u lancu brze hrane pre četiri decenije dok je bila na koledžu.

"Deo razloga zašto čak govorim o tome da sam radila u Mekdonaldsu je zato što u našoj zemlji postoje ljudi koji rade u Mekdonaldsu, koji pokušavaju da podignu porodicu. Radila sam tamo kao student. Mislim da deo razlike između mene i mog protivnika uključuje našu perspektivu o potrebama američkog naroda i šta je onda naša odgovornost da zadovoljimo te potrebe", zaključila je Haris.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)